Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 10 jun 2016

11 herkenbare dingen als je vroeger hét populaire meisje op school was

Je kwam op de middelbare school en al snel wist je een plekje te veroveren in de populairste girlsquad. Of jij was zélf de leider die bepaalde wat er werd gedragen en wat jullie deden op vrijdagavond. Wat was het stiekem leuk om het populaire meisje te zijn van de school:

1. Elke jongen wilde verkering met jou

Want als je tot de populaire groep hoorde had je direct een streepje voor. Je hoefde weinig moeite te doen om de allerknapste jongen van de school te krijgen. En dit deed je uiteraard met een hoop flair want je was niet zomaar te vangen.

2. En elk meisje was een klein beetje bang voor jou

Meisjes keken je altijd een beetje angstig aan en durfden je nooit tegen te spreken. Je kreeg alles gedaan bij iedereen. Tegenwoordig voel je je wel een beetje schuldig dat je andere meiden bang voor je waren. Oeps.

3. Je voelde je een diva als je door de schoolgangen liep

De schoolgangen waren voor jou niets minder dan een catwalk. Je flaneerde met de rest van de girlsquad naar jullie kluisjes waar alle ´coole´ jongens stonden. Je voelde je serieus Beyoncé. Best wel hilarisch.

4. Zelfs leraren waren onder de indruk van je

Want die leraren hadden uiteraard ook wel door hoe de verhoudingen in de klas waren. Het lukte je vaak genoeg om met een glimlach en een hand door je lange lokken de leraar zover te krijgen om je geen strafwerk te geven. En tijdens tentamens probeerde je altijd antwoorden te ontfutselen bij hem.

5. Je werd op álle feestjes uitgenodigd

Want iedereen wilde stiekem vriendinnen met je worden zodat ze ook populair zouden worden. Het was zelfs zo dat als jij naar een feestje ging, andere kinderen ook gingen. Gelukkig was je wel zo lief om heel vaak ‘ja’ te zeggen op uitnodigingen.

6. Je werd vaak beschuldigd van ´arrogantie´

Want met één opgetrokken wenkbrauw en knalroze kauwgum in je mond kwam je al een heel eind om arrogant te worden gevonden. En stiekem kon je ook best wél arrogant uit de hoek komen met je gevatte opmerkingen. Maar vaak was het ook de onwetendheid van anderen, vond jij.

7. Je kon bij álle groepen gaan staan

En je had altijd wel een babbel bij iedereen. Je hoefde nooit alleen te staan en je wist altijd wel iemand te vinden om de pauze mee door te brengen.

8. Je was een trendsetter

Als jij een jeans had van een bepaald merk (Indian Rose!) wilde iedereen die broek ook hebben. En de string die boven je broek uitpiepte werd ook in no time een trend. Maar zelfs als jij besloot dikke strepen highlights in je haar te zetten wilde de héle school het. Tot groter ergernis van jou, of genoot je ervan?

9. Je vriendinnen en jij zeiden elkaar uitgebreid gedag

Zowel in de ochtend als jullie op school aankwamen als bij vertrek. Met knuffels, kussen en andere rituelen. En dit allemaal op een vaste plek waar jullie elkaar elke dag zagen. Destijds werd er met sms’jes gecommuniceerd over dat iedereen tien minuten eerder op school moest zijn. De reden? Gewoon, omdat jullie een squad waren.

10. Een nieuweling moest door de beruchte ballotage commissie

Het kwam wel eens voor dat er een nieuw meisje was die potentie had om een vriendin van jullie te worden. Maar dit hing wel van een groot aantal factoren af. Want waarom zou zij recht hebben om bij jullie te horen? Als ze er dan bij mocht werd dit groots aangekondigd en moest ze beloven zich aan jullie regels te houden. Serieus, dit ging best wel ver.

11. Mean Girls roept stiekem heel veel herkenning op

Want de ruzies die zij hadden, hadden jullie ook. Maar ook de ruzies om jongens en de dresscode komen bekend voor. Wedden dat je deze film nu ook weer een keer wilt zien? Ge-nie-ten.

LEES OOK: 13 redenen waarom chille meisjes zó chill zijn

Reageer op artikel:
11 herkenbare dingen als je vroeger hét populaire meisje op school was
Sluiten