Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 2 mei 2017

13 Reasons Why seizoen 2 lijkt er nu echt te komen en het gaat dan over deze dingen

Hoewel 13 Reasons Why een behoorlijk heftige serie is, zit jij toch met gekruiste vingers en smart te wachten op seizoen 2. Het is misschien nog niet helemáál zeker dat seizoen 2 er komt, maar het is wel duidelijk dat er nog behoorlijk wat onbeantwoorde vragen zijn. Mocht er een seizoen 2 komen, dan zal het gaan over de volgende dingen.

Met maar liefst vier open eindes werden we achtergelaten, gedumpt en gedropt. Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Het kan haast niet anders dan dat de makers met een seizoen twee komen. Gelukkig is er wel een extra aanwijzing dat ons doet vermoeden dat een seizoen 2 al in de maak is. Ross Butler, die Zack speelt in 13 Reasons Why, speelt ook in de hitserie Riverdale, maar hij geeft aan daarmee te stoppen vanwege een enorm druk rooster. Toevallig voor seizoen 2 13 Reasons, Zackie?!

Hoe dan ook: dit zijn de vier topics die je kan verwachten in seizoen 2:

1. Een school-shooting

Eén van de laatste scenes die we te zien krijgen is Tyler die z’n wapencollectie tevoorschijn tovert en dat hij de foto van Alex van de waslijn haalt. De andere hoofdpersonen, én ook de personen die op de tapes staan, blijven hangen. Het lijkt erop dat Alex hiermee suggereert dat hij een shooting gemunt op hun aan het plannen is. Aangezien Clay als wraak voor Hannah een naaktfoto van Tyler heeft rondgestuurd, kan het ook zijn dat hij on top of de lijst staat.

Waarom Tyler een shooting aan het voorbereiden lijkt te zijn, komt waarschijnlijk door het feit dat hij gigantisch buitengesloten wordt door de rest van de groep. In principe heeft hij geen vrienden én de anderen van de tapes sluiten hem buiten, zonder reden. Hij is toch ook deel van de tapes? Waarom wordt hij zo buitengesloten?

2. De rechtzaak

De rechtszaak is in volle gang als seizoen 1 ten einde komt. Hannah’s ouders zijn nét achter het bestaan van de tapes gekomen. Hoe reageren ze hierop? Zetten ze de rechtszaak tegen de school door, of hebben ze nu een andere slachtoffer? En wat gebeurt er met de baan van Mr. Porter?

3. De zelfmoordpoging van Alex

De laatste aflevering begint met Alex in de ambulance die zichzelf heeft neergeschoten in een zelfmoordpoging. Hierover wil je sowieso meer weten in seizoen 2, wellicht Alex zijn eigen 13 redenen waarom hij zelfmoord probeerde te plegen. Het zou kunnen dat de serie zich wil focussen op de zelfmoordclusters die zich in Amerika afspelen.

4. Wordt Bryce vervolgd voor zijn verkrachtingen?

In de allerlaatste afleveringen wordt het duidelijk dat Bryce zowel Hannah als Jessica heeft verkracht. Dit wordt dan ook behandeld op de tapes en aan het einde is te zien dat Jessica toch haar moed bij elkaar raapt om het haar vader te vertellen.

In seizoen 2 zal er hoogstwaarschijnlijk meer aandacht worden besteed aan high school rape culture en de gevolgen van de ‘bro code’. Justin heeft zich namelijk gehouden aan de bro code door Bryce niet te verraden en heeft daarmee Jessica in de steek gelaten.

Al met al genoeg haakjes om 13 Reasons Why seizoen 2 minstens zo spannend en heftig te maken als het eerste seizoen. Wij houden je op de hoogte.

In de tussentijd kan je naar deze series kijken: Smullen! Deze nieuwe series en films komen aankomende maand online op Netflix

Reageer op artikel:
13 Reasons Why seizoen 2 lijkt er nu echt te komen en het gaat dan over deze dingen
Sluiten