4 x waarom je aan reizen veel meer hebt dan aan een boyfriend

We zijn veel met ze bezig, mannen. Ze kunnen ons heel veel geven en heel veel met ons doen, maar ook heel veel níet. Want deze dingen bewijzen écht dat reizen je zoveel meer brengt dan een man:

Vrijheid

We willen uiteraard niet zeggen dat je met een boyfriend geen vrijheid hebt, want in een goede relatie is dat zeker mogelijk. Maar we moeten ook eerlijk tegen onszelf zijn dat reizen je letterlijke vrijheid geeft. Je kan doet wat je wilt en wanneer je wilt. Je bent niet alleen letterlijk vrij maar ook figuurlijk. Je bent echt zo vrij als een vogel.

Je doet elke keer nieuwe dingen

Als je een lover hebt raak je hoe dan ook een beetje in de sleur, ook al willen we dit niet. Je verliest jezelf in gewoontes en leeft in je eigen wereldje met dezelfde mensen. Heel fijn hoor, maar reizen geeft je de vernieuwing die je in een relatie niet altijd kan vinden. Elke dag is een dag waarin je nieuwe dingen ontdekt en je alleen maar aan jezelf hoeft te denken. En je mag daar écht van genieten.

Je ontdekt jezelf in plaats van een ander

Reizen leert je als geen ander om jezelf te ontdekken. Je bent namelijk meer dan ooit op jezelf aangewezen. In een relatie ben je hoe dan ook altijd een beetje meer gericht op de ander. Reizen biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen en je mooiste ‘ik’ te worden. En dit allemaal zónder een man.

Je ontmoet héél veel leuke mannen

Als je aan het reizen bent hoef je nooit bang te zijn om iets te missen in je jonge jaren. Je ontmoet namelijk meer mannen dan wie dan ook, en ook nog eens van allemaal verschillende continenten. Je zult nooit met een Hollander trouwen omdat je ‘niet beter weet’. Jij kent als geen ander alle eigenaardigheden en voordelen van Italianen, Australiërs, Zweden, Brazilianen én al die andere buitenlandse mannen.

LEES OOK: Wanderlust: waarom sommige mensen geboren zijn om te reizen

Reageer op artikel:
4 x waarom je aan reizen veel meer hebt dan aan een boyfriend
Sluiten