8 x mastertips voor het föhnen van je haar

Waarschijnlijk heeft bijna iedere vrouw wel een föhn in huis. Sommige gebruiken 'm om even het haar een beetje aan te drogen, anderen maken er prachtige kapsels mee. Hier zijn 8 mastertips voor het gebruiken van een föhn waardoor je haar nog mooier zal zitten.

1. Vergeet het opzetstukje niet. Zonder opzetstukje gaat de lucht alle kanten uit en krijg je eerder pluishaar in plaats van gladgestreken glanzende lokken.

2. Te grote borstels maken het onmogelijk om veel volume mee te creëren. Kies liever voor een iets smallere en kleinere. Werkt veel beter, probeer het maar.

3. Je hoeft niet alleen volume spray te gebruiken bij het föhnen. Je kunt ook kiezen voor een gladmakende spray voor extra glanzende lokken.

4. Vergeet nooit een hitte beschermende crème of spray of olie. Erg belangrijk om je haar niet te beschadigen.

5. Zorg dat je iedere lok die je pakt recht omhoog houdt (hoek van 90 graden) om volume te creëren.

6. Vergeet niet om je haar voor te drogen voordat je er model in gaat föhnen. Als je haar nog kleddernat is en je begint met model föhnen dan ben je zo lang bezig dat je bij de helft van je haren je arm al niet meer omhoog kan houden van de kramp.

7. Zorg dat je de producten juist gebruikt. Is het een serum voor in je punten? Gebruik het dan alleen daar. Is het anti-frizz? Gebruik het dan alleen op de plekken (vaak bovenaan) waar je het nodig hebt. Je loopt anders het risico dat al die stylingproducten alleen maar zorgen voor een averechts effect.

8. Investeer in een goede föhn. Vaak hebben kwalitatief betere föhnen meer power waardoor ze sneller je haar drogen met minder hitte. Kortom, minder kans op beschadigingen van je haar.

Reageer op artikel:
8 x mastertips voor het föhnen van je haar
Sluiten