Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 1 okt 2016

Als je meer wil zijn dan friends with benefits

Het begon allemaal als een spel. Het flirten. Jullie waren vrienden, maar ineens was er spanning. Jullie daagden elkaar uit, plaagden de ander, raakten elkaar steeds vaker even nonchalant aan. Wat ooit een platonische vriendschap was, veranderde in friends with benefits. En een terugweg leek onmogelijk.

Maar je wilt ook niet terug. Je wilt verder. Want je hebt gemerkt hoe veel hij eigenlijk voor je betekent.

Hij lijkt het echter allemaal wel prima te vinden. Hij ziet de situatie als het beste van twee werelden. Hij is single, maar hij heeft seks met een goede vriendin. Hij kan doen wat ‘ie wil, met wie ‘ie maar wil, en jij bent gewoon een vriendin. Waarom zou je iets veranderen aan die situatie?

Er is geen voordeel meer voor jou

Als je werkelijk meer wilt, wat is er dan nog voor ‘benefit’ aan jullie vriendschap. Voor jou valt er weinig meer te profiteren. Tuurlijk, je hebt je ‘speciale tijd’ met hem. En op dat moment zou je voor geen goud iets anders willen doen. Maar toch blijf je altijd achter met een onbestemd en leeg gevoel. Je krijgt nooit helemaal wat je wilt en dat eet je langzaam op van binnen.

Als er geen voordeel meer is in de hele ‘vrienden met een voordeel’-situatie, kun je maar beter stoppen. Of stoppen met seks hebben en proberen weer terug te gaan naar ‘gewoon vrienden zijn’. Of stoppen met ‘gewoon vrienden zijn’ en proberen meer te worden. Maar van gewoon doorgaan met de friends with benefits-situatie ga je niet gelukkig worden.

Neem wat afstand

Je vriend annex toekomstige lover denkt dat hij jou al heeft. Hij heeft je lichaam en hij heeft je vriendschap. De man is een tevreden man.

Als je wilt dat hij serieus gaat nadenken over jullie, wacht dan nog even met jezelf aan zijn voeten werpen en hem de liefde te betuigen. Dat kan altijd nog. Neem juist eerst wat afstand.

Draaf niet op wanneer hij dat wil. Duik niet met hem in bed als hij toespelingen maakt. Met andere woorden: speel hard to get. Hij mag best wel even merken wat hij mist als jij uit zijn leven gaat. Of wat hij mist als hij niet helemaal voor jou gaat.

Zorg voor wat competitie

Je mag hem best een beetje jaloers maken. Dat lijkt misschien riskant, maar het is juist effectief. Iedereen wil immers iets hebben wat ‘ie niet kan krijgen.

Vraag hem om een gunst

Vraag of hij iets voor je wil doen. Je zou misschien denken dat mensen je meer waarderen als jij iets voor hen doet, maar het omgekeerde blijkt het geval. Je waardeert iemand meer als je iets voor die persoon doet. In de psychologie heet dat het Ben Franklin Effect.

Hoe dan ook, vraag of hij iets voor je wil doen. In huis, voor je werk, een lift naar huis, je kunt het zo gek niet bedenken.

En uiteindelijk: praat met hem

Vraag hem bijvoorbeeld uit op een echte date. Dat mag ook indirect, met een grapje of zo. Maar uiteindelijk zul je er wel voor je gevoelens uit willen komen.

Het is een gok. Het blijft een gok. Maar is liefde niet altijd een gok? En is het het niet waard om die sprong te wagen?

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Op deze leeftijd heb je de meeste kans om Mr. Forever te vinden

Reageer op artikel:
Als je meer wil zijn dan friends with benefits
Sluiten