Argh! De irritante vragen die elke vegetariër krijgt

Zucht, wat is het soms vervelend om vegetariër te zijn. Niet vanwege de levensstijl, want je eet uit volle overtuiging geen vlees. Maar vanwege de vragen die mensen je kunnen stellen, waar ze echt totáál niet over na hebben gedacht.

Dus, jij bent vegetariër?

De altijd terugkomende en irritantste vraag. Waarom moet dit telkens herhaalt worden? Je vraagt toch ook niet aan een persoon die vlees eet: zo dus jij eet vlees?

Jij bent er zeker zo een die het zielig vindt voor dieren?

Je hebt er bewust voor gekozen om geen vlees te eten en dat is niet alleen omdat je het zielig vindt voor dieren. Het is een bewuste levensstijl, die meerdere redenen heeft. Het gaat er niet alleen om dat je het niet eens bent met hoe er met de dieren wordt omgegaan.

Krijg je wel genoeg voedingsstoffen binnen?

Ja, je krijgt genoeg proteïne en andere stoffen binnen waardoor je een prima leven kunt leiden. Proteïne zit in kaas, noten, eieren, melk en peulvruchten, om maar wat te noemen. Ja, je bent oké hoor, je leeft een fijn leven.

Vind je het dan wel gezellig om uit eten te gaan?

Tuurlijk vind je het gezellig om uit eten te gaan. Het is niet zo dat je alleen maar op een slablaadje aan het kauwen bent als je vlees van je menu hebt geschrapt. Er zijn genoeg gerechten zonder vlees.

En, eet je dan ook geen vis?

Het is ook allemaal lastig, volgens het werkelijke boekje eten vegetariërs ook geen vis. Maar, sommige kiezen er wel voor. Zo heb je verschillende categorieën onder de vegetariërs, en degene die er voor kiezen om wel vis te eten heten pescotariërs.

Wat vind je dan van barbecues?

Alsof er op barbecues alleen maar vlees wordt gegeten? Nee, natuurlijk niet er is genoeg wat een vegetariër kan eten tijdens barbecues. Er zijn een heleboel lekkere, vegetarische dingen die je op de barbecue kunt gooien. Behalve de verschillende burgers zijn er ook worstjes en snitzels. Je moet alleen soms zelf wat meenemen, maar dat is toch prima!?

Al die vragen, met elke keer hetzelfde antwoord, wat kan het toch irritant zijn. Maar lieve vegetariërs blijf gewoon lekker eten wat je wilt, je kiest immers zelf hoe je je leven leidt.


LEES OOK: Wetenschappelijk bewezen: van dit dieet word je écht gelukkig

Reageer op artikel:
Argh! De irritante vragen die elke vegetariër krijgt
Sluiten