Ben je een beetje lui? Dat is een teken dat je intelligent bent

Hou je van uitslapen? En verkies je de bank boven de sportschool? Dat is helemaal geen slechte eigenschap. Een beetje lui zijn, betekent juist dat jij een smart girl bent.

Het klinkt misschien als een paradox. Dat juist slimme mensen lui zijn. Maar toch is het waar. Het zijn juist niet de intelligentste mensen die het actiefst zijn.

Uit een recent onderzoek, gepubliceerd in the Journal of Health Psychology, blijkt namelijk dat slimme mensen sporten en actieve dingen doen, niet bovenaan hun prioriteitenlijstje hebben staan. En het is eigenlijk heel logisch. Want intelligente mensen zijn gewoon liever actief met hun hersenen.

Hersenen trainen is ook sport

De onderzoekers verdeelden zestig studenten in twee groepen. De ene groep had veel behoefte om diep na te denken. De groep hield van puzzelen, multitasken en hun brein uitdagen. De andere groep dacht liever niet te veel en te diep na en hield de dingen graag simpel.

Vervolgens werd gekeken hoe actief de deelnemers waren, met behulp van een smartwatch. Het ging niet alleen om hoeveel de respondenten sportten, maar ook om hoe actief ze in het algemeen waren. Wat bleek: De groep die niet graag zijn hersenen liet kraken, was veel actiever.

Misschien betekent het gewoon dat intelligente mensen vaker kantoorbanen hebben? Of misschien trainen ze gewoon liever hun hoofd dan hun lichaam?

Hoe dan ook, als je vanavond je workout skipt, hoef je je niet meteen schuldig te voelen. Waarschijnlijk ben je gewoon heel slim.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Je plas ophouden of niet? Zo vies zijn openbare toiletten nou echtopenbaartoillet-770x462

Reageer op artikel:
Ben je een beetje lui? Dat is een teken dat je intelligent bent
Sluiten