Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 apr 2017

Bewezen: Mannen komen nooit écht over een break-up heen

Als je dacht dat mannen ongevoelige zakken waren, dan heb je het mis. Of in ieder geval als het aankomt op break-ups. Want ze lijken binnen een seconde over hun gestrande relatie heen te zijn, maar niets is minder waar.

Terwijl wij vrouwen onszelf heel zielig vinden na een break-up, duizend keer alle verhalen over hem vertellen aan onze beste vriendinnen en zielige films kijken, lijkt het mannen nooit echt veel te doen dat hun relatie over is. Ze halen hun schouders op, drinken hun verdriet misschien weg in de kroeg terwijl ze proberen iemand anders te versieren en dat is het dan. Maar zo ongevoelig als ze lijken, zo zacht zijn ze van binnen. Het blijkt namelijk dat ze nooit helemaal over een relatiebreuk heen komen.

Dat blijkt allemaal uit onderzoek, gepubliceerd in SAGE Social Science Collections. In het jaar 2000 ondervroegen de onderzoekers 2274 mannen en vrouwen die waren gescheiden naar hun emotionele status. En vervolgens vroegen de onderzoekers dat zes tot negen jaar later nog eens aan de deelnemers.

Vrouwen komen veel eerder over een break-up heen dan mannen

Wat bleek? Mannen blijken op de lange termijn meer last te hebben van liefdesverdriet. De vrouwen waren er in de jaren na hun scheiding bovenop gekomen. Terwijl de mannen juist instabieler waren geworden.

Misschien omdat ze toen pas beseften wat voor fantastische vrouw ze hadden laten gaan en dat hun leven miserabel was zonder haar?

Het is waarschijnlijk een schrale troost als je nu door een break-up gaat. Maar jij bent er echt weer eerder bovenop dan je ex. Dat is pas echt de ultieme wraak.

Zou dit verklaren waarom mannen altijd lijken terug te komen? Omdat ze nooit echt over je heen komen?

Lees dit ook: Hoe het kan dat mannen net elastiekjes zijn en op een gegeven moment altijd terugkomen

Reageer op artikel:
Bewezen: Mannen komen nooit écht over een break-up heen
Sluiten