Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 8 mei 2017

Briljant! In Amsterdam komt de eerste pizzarun van Europa

De Dam tot Damloop is leuk. Een mudrace is gewoon een ware marteling. Maar wat het hardlopen pas echt fantastisch maakt, is als je tussendoor pizzapunten kan eten. En dat kan binnenkort. Bij de allereerste pizzarun van Europa, in het Amsterdamse Bos in Amsterdam.

Dit is briljant, geniaal, fantastisch en allerlei superlatieven die je maar kunt verzinnen. Want in Amsterdam is deze zomer een pizzarun. En dat betekent: 5 kilometer rennen terwijl je ondertussen de heerlijkste pizzapunten met gesmolten kaas krijgt toegereikt.

Een pizza walhalla in het Amsterdamse Bos

Klinkt misschien een tikkie vreemd, om tijdens het hardlopen pizza te verzamelen. Maar geef toe, het is ook weer heel logisch. Want je hebt de calorieën van het geweldige gerecht ook meteen weer verbrand.

Bovendien is de pizza die je krijgt tijdens het rennen niet zo vet als je misschien zou denken. De hardloopwedstrijd is namelijk een initiatief van Magioni, een bedrijf dat pizzabodems maakt van bieten en bloemkool.

Geef je nu op voor de pizzarun

Het parcours is zoals gezegd 5 kilometer lang. En in die 5 kilometer ren je tussen de slingerende tomaten en enorme kazen, terwijl je pizzapunten krijgt toegeworpen, schrijft het Parool. En als je liever niet eet tijdens het rennen (snappen we, want tomatensaus everywhere), kun je ook wachten tot je bent gefinisht. Want dan kun je je gescoorde pizzapunten verorberen met speciaalbiertjes. Klinkt nu al fantastisch toch?

Als je nog even wil trainen – in hardlopen of in pizza eten – heb je nog zo’n twee maanden de tijd. De pizzarun is namelijk op 8 juli.

Aanmelden kan hier.

We are proud to present: the Amsterdam Pizzarun. ? Op 8 juli geniet jij met je vrienden maximaal van deze pizzatastic party! Get your ticket NOW > www.amsterdampizzarun.nl #EXCITED ??

A post shared by Amsterdam Pizzarun (@amsterdampizzarun) on

Misschien past dit artikel ook bij je (hé, we oordelen niet hoor): Deze 14 gedachtes kan elke wannabe fitgirl afvinken

Reageer op artikel:
Briljant! In Amsterdam komt de eerste pizzarun van Europa
Sluiten