Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 21 jul 2016

Chicks met ballen: Anne heeft haar eigen foodtruck en tourt deze zomer langs festivals

Anne is 24 jaar en groeide op in een dorp vlakbij Amsterdam, Abcoude. Ze deed de studie Graphic Design en vervolgens waagde ze zich nog aan een jaar Commerciele Economie. Maar al snel bleek daar niet haar hart te liggen en deed ze hetgeen wat haar écht blij maakte: een eigen foodtruck.

Anne vertelde ons dat het altijd nog vaag is hoe het idee is ontstaan om een eigen foodtruck te beginnen: ´Ik was samen met Marc aan het brainstormen en opeens kwam het idee foodtruck aan bod´. Voordat Anne en Marc het wisten hadden ze binnen anderhalve week een foodtruck op de kop getikt en kon het opknappen beginnen.

´Binnen zeven weken toverden we onze Marktplaats-truck om tot een foodtruck´

Een Ford Keulen uit 1954

Anne en Marc wisten binnen anderhalve week een geschikte truck te vinden via Marktplaats en dit was er niet zomaar één: ´Het is een Ford Keulen uit 1954 en heeft gediend als ambulance in het Belgische leger.´ Een truck met een eigen verhaal en karakter kun je dus wel zeggen.

Binnen zeven weken toverden Marc en zijn vrienden de truck om naar een prachtige foodtruck van binnen en buiten. Een hele klus, want de foodtruck heeft een beperkte ruimte maar moet wel de tools hebben om te kunnen koken.

´Hamburgers, poffertjes en frietjes zijn er al zoveel, daarom kozen wij voor iets totaal anders´

Gua bao buns

Anne en Marc realiseerden zich dat als ze dit tot een succes wilden brengen het anders moesten doen dan anderen: ´Foodtrucks met hamburgers, poffertjes en frietjes zijn er al zoveel, daarom kozen wij voor iets totaal anders´.

Anne, met haar horeca achtergrond en culinaire genen van haar moeder bedacht daarom om gua bao buns te maken. Dit zijn Taiwanese gestoomde broodjes gemaakt van tarwe bloem met verschillende vullingen zoals Peking eend, soft shell krab en pulled chicken.

´Er is niets leuker dan mensen blij maken met je eigen product´

Hard work pays off

Uiteraard wilden wij weten ook de andere kant van de medaille weten. Want hoe romantisch het hebben van een foodtruck ook mag zijn, het is keihard werken. Zo vertelt Anne dat je er echt de hele week mee bezig bent: ´Doordeweeks moeten we alles gereed maken en in het weekend staan we op festivals. En het zijn áltijd lange dagen´.

Maar dit harde werken wordt flink beloond. Zo vertelde Anne ons dat er op festivals heel vaak mensen terugkomen om te vertellen hoe lekker ze het vonden en dat er soms ellenlange rijden staat voor hún foodtruck. Maar naast tevreden bun-happers leert ze ook veel andere foodtruck-eigenaren, organisaties en festivals kennen. En dat inspireert Anne en Marc elke keer weer.

Een goed plan is het halve werk

´Jaag altijd je droom achterna!´ is de boodschap die Anne op alle vrouwenharten wil drukken. Maar ze zegt daarbij ook dat het belangrijk is om een goed plan te maken, zowel financieel gezien als een strakke planning: ´Er komt veel bij kijken, zoals inkopen doen, schoonmaken en je administratie.´

Loopt bij jou het water je ook al in de mond bij het zien van die goddelijke gua bao buns en wil je ze ook proeven? Dat kan zélfs vandaag nog in de brandende zon. Check hier de agenda van foodtruck Forq.

LEES OOK: Chick met ballen: ‘Ik verliet mijn topbaan in New York om ijs te scheppen op een eiland’

Reageer op artikel:
Chicks met ballen: Anne heeft haar eigen foodtruck en tourt deze zomer langs festivals
Sluiten