Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 29 mei 2017

Bewezen: Vrouwen zoeken een man die op hun broer lijkt

Waar de volharde mythe altijd suggereerde dat vrouwen op zoek gaan naar een man van hun dromen die op hun vader lijkt, is uit onderzoek nu gebleken dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Het is namelijk jouw broer waar je naar op zoek gaat in een man. Spannend.

Ja, die jongen waarmee je vroeger altijd ruzie had en die je wel achter het behang kon plakken, die heeft verdacht veel weg van de man waarmee jij samen bent of samen gaat komen. Uit onderzoek is namelijk bewezen dat je op zoek gaat naar de man die op jouw broer lijkt.

Broederliefde

Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Evolution and Human Behaviour Journal. Hierin werden vrouwen gevraagd om foto’s van mannen te rangschikken die het meeste op elkaar lijken. Dit moesten ze doen zonder dat ze op de hoogte waren dat het om partners en broers ging.

In de ene kolom stond de broer van een vrouw, in de andere kolom vier mannen, waarvan één de échte partner en drie random mannen. Je zou denken dat de kans één op vier zou zijn dat de juiste foto’s naast elkaar geplaatst zouden worden, maar dit resulteerde anders. De deelnemers kozen namelijk eerder voor de broer en partners.

Vertrouwde gezichten

Een conclusie van het onderzoek is dat vrouwen op zoek gaan naar wat vertrouwd is. Zoals Tamsin Saxton, hoofdredacteur van de Journal, stelt: ‘Vertrouwdheid lijkt aantrekkelijk te zijn’. Nu zou je denken dat je vader ook een vertrouwd hoofd zou hebben, maar wellicht is dat te gooien op het leeftijdsverschil. (En misschien lijkt je broer toch een tikkie op jullie pa…)

Misschien toch maar weer eens gaan stappen met je broer. Wellicht heeft hij nog wel leuke look-a-likes, ehm, vrienden.

Dit vind je ook leuk om te lezen: 7 redenen waarom zusjes van broers zo gigantisch aantrekkelijk zijn

Reageer op artikel:
Bewezen: Vrouwen zoeken een man die op hun broer lijkt
Sluiten