Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 8 feb 2016

Dit is waarom Netflix voor een betere relatie zorgt volgens onderzoek

Vergeet uit eten gaan, vergeet samen weekendjes weg, vergeet een gezamenlijke hobby. De echte sleutel tot een happy relatie is namelijk samen streamen. Series, films, you name it. Als je nog geen plannen hebt voor Valentijnsdag, overweeg dan serieus om Netflix & Chill op je planning te zetten.

Tuurlijk weet je wel dat Netflix & Chill super ontspannend is met je lover. Je hebt je comfi joggingbroek aan, haar in een knot op je hoofd en je kruipt dicht tegen je lover aan om samen naar een romantische film of bloedstollende serie te kijken. Hoe fantastisch is het dan dat dit hét geheim is om samen te blijven.

Dat zegt althans Netflix zelf. Het bedrijf ondervroeg 1008 Amerikanen tussen de 18 en 39 jaar oud naar hun relatie en kijk-gewoontes. Wat blijkt: 58 procent van de ondervraagden zegt dat hun relatie sterker is geworden door samen te streamen. De meerderheid, maar liefst 72 procent, zegt liever samen thuis te blijven dan op een date te gaan.

De Netflix roze bril

Ja, die bestaat, een Netflix roze bril. Een kwart van de ondervraagden vindt iemand aantrekkelijker op basis van welke series die persoon volgt. Zo’n 58 procent neemt dat zo serieus dat de namen van de favo series en films op zijn of haar datingprofiel staan.

Na een tijdje daten kun je je relatie ook ‘Netflix official’ maken, door een account te delen. 51 procent van de respondenten doet dat als de relatie officieel genoemd kan worden.

Wij zeggen: kijk gezellig samen verder dan blijven jullie nog lang en gelukkig samen.

Reageer op artikel:
Dit is waarom Netflix voor een betere relatie zorgt volgens onderzoek
Sluiten