Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 28 sep 2016

Dit is waarom omstandigheden je nooit in een relatie mogen houden terwijl je eigenlijk wilt gaan

Soms voel je dat je relatie op is. De liefde is vergaan. Alles wat er nog over is, is een schaduw van wat het ooit was. Het is de liefde voor de oude liefde die jullie nog hebben. Maar je gaat niet. Want je durft niet. En er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden. Denk je.

Liefde is liefde en niet wat er omheen is

Hoor je jezelf wel eens denken: ’Ik ben niet gelukkig, maar…’ Maar hij is goed voor je en je hebt al zoveel bad guys gehad. Maar hij geeft je financiële zekerheid. Maar hij kan goed opschieten met je vriendinnen en familie. Maar jullie hebben een huis samen. Maar jullie hebben een verleden en dat geef je niet zo maar op.

Misschien niet. Maar je bent niet gelukkig. En wat als hij je nooit meer gelukkig kan maken? Wat als je zeker weet dat de liefde voorbij is en dat het onomkeerbaar is?

Zelfs als je man Brad Pitt is hoeft je relatie niet perfect te zijn

Zelfs als je relatie voor de buitenwereld perfect lijkt, hoeft dat niet te betekenen dat je gelukkig bent. Angelina Jolie had Brad Pitt. Ze had de knapste man op aarde gestrikt, ze hadden een gezin, ze hadden samen zware tijden doorgemaakt, deelden liefde en verdriet.

Iedereen zag hen als het perfecte koppel. Maar het was niet genoeg. Ze was niet gelukkig.

Dat je het belangrijk vindt hoe andere mensen over je denken, zul je nooit helemaal kunnen uitschakelen in je hoofd. Maar hoe je relatie er uitziet voor de buitenwereld is niet hoe je relatie daadwerkelijk is. Niemand weet hoe jullie het samen hebben, behalve jullie twee. En wat je ook besluit, jullie zijn de enige twee personen die die beslissing zullen begrijpen.

Een toekomst met hem, maakt dat je gelukkig?

Misschien zorgt hij ervoor dat je het financieel prima hebt. Misschien ben je bang om alleen te zijn. Of durf je de toekomst zonder hem niet onder ogen te zien. Misschien wil je hem niet kwetsen. Misschien durf je het verleden niet los te laten.

Maar het gaat hier niet om je verleden, het gaat om je toekomst. En als je alle externe omstandigheden kon wegstrepen, zou je er dan gelukkig van worden als jullie je toekomst samen delen?

Maakt hij je gelukkig of erger je je negen van de tien keer aan je lover? Is hij de man met wie je het naar je zin hebt? Die altijd voor je klaar staat? En vind je het dan heerlijk dat hij altijd voor je klaar staat?

Als je weet dat je beter kunt gaan, maar je blijft, omdat het makkelijker is, of handiger, of beter voor andere mensen, dan weet je dat je niet trouw bent aan jezelf. Vergeet de omstandigheden. Maak je niet te veel zorgen om anderen. Als je zelf gelukkig bent, zal de rest vanzelf komen. Want voor alles is een oplossing.

Vond je dit artikel leuk? Lees dit dan ook even: Leuk voor nu of voor altijd? Dit zijn de verschillen tussen Mister Right Now en The One

Reageer op artikel:
Dit is waarom omstandigheden je nooit in een relatie mogen houden terwijl je eigenlijk wilt gaan
Sluiten