Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 29 feb 2016

We love Leo: Deze 6 belangrijke liefdeslessen hebben we geleerd van Leonardo DiCaprio

Eindelijk heeft hij een Oscar gewonnen, Leonardo DiCaprio. Maar wij vrouwen hadden natuurlijk al láng en breed door hoe fantastisch hij is. En we hebben ook het nodige van hem geleerd.

Hij heeft ons geleerd wat ware, romantische liefde is

Namelijk dat je alles wilt om de ander gelukkig te maken. En dat je uiteindelijk zelfs je leven wilt geven voor de persoon waar je van houdt.

Hij weet wat stomende seks is

Seks uit passie en niet enkel uit lust. Het is misschien wel één van de beste sekscènes ooit, in de auto in the Titanic. Zelfs al zie je weinig van de uiteindelijk daad. Het is die zweterige hand op de achterruit van de auto die álles zegt.

Dankzij Leo weten we dat liefde niet altijd over rozen gaat

Soms kun je zielsveel van elkaar houden, zoals Frank en April in Revolutionary Road, en je toch gevangen voelen in een relatie. Of in het leven dat je samen hebt. Ze hebben het goed voor elkaar: kinderen, een huis in een welvarende buitenwijk. Maar April vindt haar leven als huisvrouw en moeder niets en Frank is ook niet happy in zijn baan als verkoper. Ze willen vertrekken naar Parijs, maar alles wat ze doen is kibbelen.

Hij heeft ons geleerd hoe fout mannen zijn

Als Wolf of Wall Street verdient Leo, alias Jordan, bak-ken met geld. Daar hoort een nieuwe levensstijl bij, vindt hij. Dat houdt niet alleen in dat hij een helikopter en een jacht koopt, maar ook dat hij zijn vrouw Teresa dumpt en een relatie begint met Naomi. Ze is een prachtige vrouw, maar ze is voor Jordan meer een trophy wife dan een grote liefde.

Hij kan je laten twijfelen aan werkelijk álles

Wat waar is en wat slechts een illusie bijvoorbeeld. Al is in Inception het enige waar hij niet aan twijfelt de liefde voor zijn overleden vrouw Mal.

Hij toont wat doorzettingsvermogen is

In The Revenant wordt hij aangevallen door een grizzlybeer én hij maakt een lange en gevaarlijke tocht om wraak te nemen op zijn collega’s. Dit is wat doorzettingsvermogen is, vasthoudendheid en volharding.

LEES OOK: 3 redenen waarom we opeens allemaal beliebers zijn en dat is helemaal oké

Reageer op artikel:
We love Leo: Deze 6 belangrijke liefdeslessen hebben we geleerd van Leonardo DiCaprio
Sluiten