Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 12 feb 2016

Dit is wat die vreemde dromen nou écht betekenen

'Ik heb vannacht toch zó raar gedroomd.' Dat zeg je eigenlijk best vaak. Je vraagt je af wat het te betekenen heeft. Nou, wij hebben het antwoord.

Dromen helpen je om emoties te verwerken en herinneringen op te slaan. Wat je ervaart in je dromen, betekent vaak niet letterlijk iets, maar er zit wel een betekenis achter. Hou daarbij in je hoofd dat voor jou de betekenis net wat anders kan zijn dan voor iemand anders. Als je droomt over water, terwijl je niet goed kan zwemmen betekent het wat anders dan wanneer je een fanatiek surfer bent.

Toch zijn er dromen waarmee iedereen wel eens te maken krijgt. Welke droom keert bij jou telkens terug?

Je wordt achterna gezeten

En je bent op de vlucht. Vaak betekent dit dat je écht ergens voor op de vlucht bent. Of beter gezegd: dat je wegrent van je problemen. Dat kan bijvoorbeeld een probleem op je werk zijn, een issue met je vriendinnen of een gewoonte die je zelf hebt, maar waarvan je weet dat je er beter mee kunt stoppen.

Je valt

Dit is een droom die erg vaak voorkomt. Het staat voor onzekerheden en zorgen. Er is iets in je leven waar je geen controle over hebt, en dat vind je helemaal niets. Probeer te bedenken wat het kan zijn en hoe je weer zelf de touwtjes in handen kunt nemen.

Je bent naakt

En dan niet onder de douche, maar in het openbaar. Het verschilt een beetje per droom wat het betekent dat je geen kleding aan hebt. Het kan zijn dat je probeert iets te verbergen, dat is natuurlijk extreem moeilijk zonder je vertrouwde outfit aan. Het kan ook zijn dat je ergens bang voor bent, bijvoorbeeld voor een presentatie. Als je droomt dat je in je blootje ergens bent en niemand het door heeft, dan kan het betekenen dat je lekker in je vel zit. Eh, figuurlijk dan.

Er gebeurt iets met mensen om je heen

Bijvoorbeeld dat je vader of moeder komt te overlijden. Wees gerust, dit is geen voorspellende droom. Het betekent simpelweg dat er iets eindigt in je leven en je iets nieuws gaat beginnen. De persoon die doodgaat staat symbool voor wat er gaat veranderen in je leven of voor een deel van jou leven. Een begrafenis is vaak een goed teken, dit betekent dat je afscheid neemt van iets en verder gaat met je leven.

Je moet een examen doen

En je raadt het al, het gaat he-le-maal niet goed. Of je was helemaal vergeten dat je een examen had en je bent veel te laat gearriveerd. Deze droom staat voor het gevoel dat je getest wordt. Misschien is er een uitdaging in je leven en ben je bang dat het je niet gaat lukken. Het kan ook zijn dat je iets negeert in het leven, waarvan je weet dat het je aandacht vraagt.

Je rijdt auto

Autorijden gaat over controle, want degene die achter het stuur zit heeft de touwtjes in handen. Jij bepaalt welke richting je uit gaat. De vraag is nu: weet je waar je heen gaat? En hoe makkelijk gaat het autorijden je af? Als je daar over na denkt, kom je vanzelf tot een conclusie over je leven.

Je gaat vreemd

Dromen zijn symbolisch en seks in je droom staat dan ook nooit alleen voor seks. Het gaat over een connectie. Niet over een fysieke connectie die je wil, maar over een mentale of emotionele connectie. Het kan ook zijn dat je niet trouw aan jezelf bent. Denk daar maar eens over na.

Je verdwaalt

Tja, dan voel je je waarschijnlijk een beetje verloren in het leven. Je staat op een punt dat je allerlei beslissingen moet maken. Je bent klaar met je studie, wat wil je nu? Je voelt je besluiteloos en voelt je verlamd door alle keuzes die er zijn.

Je tanden vallen uit

Een klassieke droom. Volgens bepaalde theorieën staat het verliezen van je tanden voor verlies van kracht en communicatie. Misschien heb je iets gezegd wat je beter voor je had kunnen houden. Komt deze droom telkens terug? Tja, dan ben je gewoon erg loslippig.

Je vliegt

Zoals R. Kelly al zong: I believe I can fly. Als je vliegt heb je de controle, je voelt je vrij en je bent on top of things. Geniet ervan als je vliegt, want het is heerlijk.

LEES OOK: Geen zin om op te staan? Dit zijn 21 redenen om toch je warme bed te verlaten

Reageer op artikel:
Dit is wat die vreemde dromen nou écht betekenen
Sluiten