Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 23 apr 2016

Dit zijn de fases waar je doorheen gaat als je niet meer weet wat je hebt gedaan in een dronken bui

Oeps, het ging gisteravond wel héél vlot met het bier en de gin tonics en ook de wijn vloeide rijkelijk. Helaas kun je je alleen nog herinneren dat het onwijs gezellig was. O jee, je hebt een black out, weet gewoon echt niet meer wat je hebt gedaan in een dronken bui.

Als je het écht niet meer weet, dan herken je deze fases zeker.

Je ontdekt blauwe plekken

Dit is het eerste besef dat je niet alles meer weet. Deze fase gaat vaak gepaard met een bonkend hoofd. En nog vaker met mysterieuze blauwe plekken en schaafwonden. In deze fase kan het ook voorkomen dat je ontdekt dat je je kleren van de avond ervoor nog aan hebt, je je make-up er niet hebt afgehaald (foei) en je je tanden niet hebt gepoetst (iel). Bovendien: waarom zit je pinpas in je laars en hoe kom je aan al die spullen in je tas?

Het eindeloos malen

In je hoofd speel je keer op keer de dingen af in je hoofd die je nog wél weet, in de hoop dat de gaten in je geheugen worden opgevuld. Oké, het ene moment stond je te praten met een vriendin en het volgende moment was ze ineens verdwenen. Heb je haar wel gedag gezegd? Waarover heb je in de tussentijd staan ratelen? Wat heb je gedaan? Heb je haar misschien al die tijd genegeerd? Omdat je te druk was gênant dichtbij die ene man te staan? Het zal toch niet?

De angst oftewel pure paniek

OMG. Wat heb je gedaan? Wat heb je eigenlijk gezegd tegen die kennis annex scharrel? Je herinnert je vaag halfslachtige liefdesverklaringen. Maar je herinnert je niet wat hij daarop heeft geantwoord. En je herinnert je ook niet hoe hij reageerde op je zogenaamd sexy dans moves à la Dirty Dancing. Heb je echt die ene vriendin flink de waarheid verteld? En waarom weet je niet meer dat je allerlei mensen berichtjes hebt gestuurd?

Je belt/ appt/ Facebook messege’t/ stalkt je vriendinnen

Om er achter te komen wat zij nog weten. En je weet eigenlijk niet of je wilt dat zij je kunnen vertellen hoe de avond is verlopen of dat je diep van binnen hoopt dat zij ook niet meer weten hoe erg je je hebt misdragen na de derde ronde shotjes.

Hopen dat het overwaait

De volgende keer dat je je vriendinnen, scharrel en iedereen die je hebt lastig gevallen in je dronken toestand, weer tegen komt, zullen ze je joelend begroeten en naar je roepen hoe lekker je bezig was. Lach erom. En dan waait het vanzelf wel over. Tot de volgende keer dat je ergens in gaat hangen natuurlijk.

LEES OOK: Oh no! Onderzoek bewijst dat je kater erger wordt met de jaren

Reageer op artikel:
Dit zijn de fases waar je doorheen gaat als je niet meer weet wat je hebt gedaan in een dronken bui
Sluiten