Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 13 apr 2016

Een brief aan het meisje met een gebroken hart

Aan het meisje met een gebroken hart,

De pijn voelt oneindig. De persoon aan wie jij jezelf hebt gegeven, heeft het aanbod afgewezen. En dat doet pijn. Soms is de pijn niet alleen in je hart, maar ook in je lijf. Jij liet hem tenslotte binnen. Jij liet jezelf zien in je kwetsbaarheid. Jij gaf hem de kans om met jou een team te zijn en de uitdagingen van het leven als eenheid aan te gaan. Jij wilde een wij zijn en hij wilde alleen hij zijn. En het voelt als oneindig.

Maar heb je jezelf wel eens gezien? Als in echt gezien. Dat wat je doet, wanneer je voor de spiegel staat en niet kijkt naar de oneffenheden of puistjes. Niet naar de beginnende rimpels of donkere kringen. Maar naar jezelf, als eenheid. Zie je de Amazone vrouw die binnen in jou leeft? Zie de onverschrokken strijdster, die niet bang is om op te staan, als ze onderuit getrapt wordt.

Het is makkelijk om naar jezelf te kijken, jezelf de schuld te geven en redenen bedenken, waarom je niet goed genoeg was. Als ik dit had gedaan, was hij misschien wel gebleven. Als ik dat had gedaan, was alles anders. Maar waar het op neer komt is dat hij niet de juiste was voor jou. Want jouw juiste zou nooit naar jou kunnen kijken en afscheid van jou kunnen nemen. Jouw juiste zou door het vuur gaan om jou te zien glimlachen. Jouw juiste zou draken verslaan om bij jou te zijn. Hij was dus niet jouw juiste. Gun hem daarom ook niet die tevredenheid.

Probeer hem ook niet te vergeten, want het proces van iemand proberen te vergeten is bijna vermoeiender dan om aan diegene te denken. Jij kan bestaan zonder hem. Je hebt het jaren gedaan voordat hij er was, je zult het nog jaren zonder hem doen. Hij is namelijk niet de hoofdrolspeler van jouw film des levens. Hij is slechts een bijrol en bijrollen kunnen ingewisseld worden. Voor veel knappere bijrollen, die slimmer zijn.

Jij verdient iemand die jou gaat verwennen. Iemand die van jouw verlangens prioriteit maakt, omdat hij weet dat jij het verdient. Iemand die voor je zorgt als je ziek bent en die je steunt als je het nodig hebt. Iemand die dansjes in zijn ondergoed doet om jou aan het lachen te maken of iemand die ronddanst in jouw ondergoed om je nog harder aan het lachen te maken. Jij verdient iemand die kan zien hoe speciaal jij bent en die niet anders kan, dan van je te houden.

Geef het tijd. Besef je dat je niet minder bent zonder hem. Je bent nog altijd de geweldige jij, die je altijd bent geweest. En op een dag zul je wakker worden en beseffen dat je al dagen niet aan hem hebt gedacht. Zo maak je weer plaats voor nieuwe liefde.

Jij kan dit.

LEES OOK: De 15 beginnersfouten die we maken na een breakup

Reageer op artikel:
Een brief aan het meisje met een gebroken hart
Sluiten