Geen tijd om te ontbijten? Met deze recepten lukt het je alsnog

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar toch sla je hem makkelijk over. Je besluit nog even te snoozen, of je staat veel te lang onder de douche. Maar toch is het voor het verdere verloop van je dag wél belangrijk om in de ochtend iets te eten.

Wanneer je ontbijt heb je een moment voor jezelf. Daarnaast heb je minder snel de neiging om te gaan snoepen. Ook krijg je door goed te ontbijten meer energie verdeeld over de gehele dag. Met deze recepten heb je alles in een, je krijgt een goede maaltijd binnen, maar je kunt nog steeds snoozen of lekker lang douchen.

Maak een smoothie

Een smoothie is gemakkelijk te maken, maar je moet natuurlijk wel de ingrediënten in huis hebben. Kies bijvoorbeeld voor een groene smoothie, met banaan en avocado. Naast dat het gezond is, is het ook een vullend drankje die je gemakkelijk als ontbijt kunt gebruiken. Doordat je voor een vullende smoothie kiest, heb je gedurende dag véél minder behoefte aan tussendoortjes. Nog een voordeel is dat je dit makkelijk meenemen.

Bak een heerlijke ontbijt cookie

Ga de avond van te voren aan het werk en bak koeken met walnoten en cranberry’s. In de ochtend hoef je je geen tijd te besteden aan het voorbereiden van je ontbijt. Laat de koekjes in de ochtend afkoelen en wanneer je in alle haast naar werk wilt vertrekken, kun je dit ontbijt gewoon vanuit de hand eten. Ideaal.

Jamm. Banana bread

Niets is lekkerder dan een heerlijke healthy stukje bananenbrood. Ook dit ontbijt kun je de avond van tevoren klaar maken, maar je kunt dit ook een grote getale voorbereiden. Zo heb je de hele week een lekker ontbijt. Na het bakken, vries je het bananenbrood in. Het enige wat je hoeft te doen wanneer je vertrekt is het brood even kort in de oven te gooien.

Met deze recepten kun je je ontbijt eigenlijk gewoon niet meer overslaan. Naast dat het heerlijke ontbijtjes zijn, is het ook nog eens goed voor je. Love it.

LEES OOK: Dit is wat de meest succesvolle mensen doen voor het ontbijt

Reageer op artikel:
Geen tijd om te ontbijten? Met deze recepten lukt het je alsnog
Sluiten