Haarinspiratie: deze knappe kapsels ga je in 2016 overal terug zien

De tijd van makkelijk beachhaar en de out of bed look is voorbij. We vroegen onze haar-expert Mika van Leeuwen naar dé haarstijlen van het jaar. En volgens hem is het: hoe perfecter hoe beter.

De hairstyle trend voor 2016 is volgens Mika,topstylist bij Rob Peetoom: mooi, gepolijst haar. ‘Geen beachy, nonchalant rommelig haar meer, maar alles is mooi geföhnd, mooi gekruld en mooi geborsteld tot in de puntjes. De keywords zijn: polished, big en shiny.’ Hoe je dat bereikt? ‘Een uur eerder opstaan,’ grapt Mika.

Als je glanzende lokken wilt is het belangrijk om een goede borstel te gebruiken. Neem een borstel met minimaal 50 procent echt haar, bijvoorbeeld varken- of dassenhaar. Mika raadt de borstel van Mason Pearson aan. ’Mocht je dit een te hoge prijsklasse vinden, dan heeft Rock & Ruddle ook een goede,’ zegt Mika. Ook een serum is belangrijk als je glans wil. Kies een serum dat goed bij jouw haartype past. Kies als je fijn haar hebt een heel dun serum. Voor wat steviger haar neem je een voller, rijker serum.

Waves

Slag à la Victoria’s Secret modellen bijvoorbeeld. Volgens Mika is dat perfect te maken met de Babyliss Pro Blue lighting stylingtool. ’Dit is een ronde borstel met hete lucht. Deze kun je goed gebruiken om je haren mooi te polijsten maar je punten wel een mooie omslag te geven. Gebruik deze borstel op haar wat al 90 procent droog is.’
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Touperen

Het haar gaat dit jaar ook los en big. Mika: ’Touperen met de borstel wordt een enorme trend.’
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Zijscheiding

Helemaal hip. Kijk wel even of het bij je gezichtsvorm past. De zijscheiding is vooral mooi als je een rond, ovaal of vierkant gezicht hebt. Bij een hartvormig gezicht past een middenscheiding weer beter.
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Overdirecting

Mika: ’Dit betekent dat je je haren heel erg naar één kant draagt, bijna de scheiding te ver. De kant waar het minste haar overblijft draag je meer naar achteren of achter het oor.’ Deze trend is prachtig als je stijl haar hebt. Je kunt je haar direct glanzend maken met de Perfect Brush, van Dermarolling. Dit is een haarborstel en stijltang in één. Volgens Mika geeft de borstel een fluffy en mooi gepolijst resultaat.
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Behind the ears

Het haar wordt veel uit het gezicht gedragen en mooi glad gekamd achter de oren. ’Dit is mooi bij zowel een middenscheiding als een zijscheiding of een overdirect.’
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

LEES OOK: Fijn! Met deze tips krijg je eindelijk écht lang haar

Reageer op artikel:
Haarinspiratie: deze knappe kapsels ga je in 2016 overal terug zien
Sluiten