Halleluja! Bier kan je helpen afvallen

Vergeet de bierbuik. Vergeet hoeveel calorieën er in een pilsje zitten. Want wij hebben fan-tas-tisch nieuws voor je. Bier kan je namelijk helpen om af te vallen.

Misschien ken je het gevoel wel van de vrijdagmiddagborrel op je werk. Direct om vijf uur drink je een paar biertjes en na een paar uur besef je dat je helemaal niet hebt gegeten. Ach, dan heb je tenminste niet én de calorieën van het bier én van het eten, toch?

Van bier drinken val je af

Wetenschappers geven je nu een beetje gelijk, als je probeerde te betogen dat je afvalt van bier. Want volgens een studie, gepubliceerd in Archives of Biochemistry and Biophysics zorgt het bestanddeel xanthohumol dat in bier zit ervoor dat je minder last hebt van obesitas, een hoog cholesterol én diabetes type 2.

Uit het onderzoek blijkt dat als je xanthohumol toevoegt aan een vetrijk dieet je minder aankomt dan wanneer je alléén vette happen naar binnen zou werken. Iemand een pizzatje?

Borrelen maar

Bier zou wel eens hét ultieme en tot nu toe geheime afslankmiddel kunnen zijn. Yay!

Hoewel, volgens één van de onderzoekers zou je als vrouw zo’n 3500 pintjes per dag moeten drinken om aan de juiste dosis te komen. Nou ja, wij vinden het in ieder geval een prima gelegenheid om te toosten.

LEES OOK: OMFG! Cocktail-ijsjes zijn hier om al je dromen waar te maken

Reageer op artikel:
Halleluja! Bier kan je helpen afvallen
Sluiten