Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 17 feb 2016

Heerlijk: 7 herkenbare situaties als je uit een groot gezin komt

Soms wordt je gillend gek van je broers en of zussen. Het is namelijk áltijd druk en ze lopen je regelmatig voor de voeten. Ook je ouders hebben hun handen nog steeds vol aan jullie. Maar het is ook verdikkeme reuze gezellig. Wedden dat je deze zeven situaties als geen ander herkent?

1. Het is áltijd druk

Er is geen moment dat je thuis komt en dat je in een rustig oord terechtkomt. Er is namelijk altijd wel een broer of zus thuis. Dinertjes bij jullie zijn áltijd uitgebreid, want dat kan niet anders met zo’n groot gezin. Daarbij is er in de jaren ook wat aanhang bijgekomen

2. Samen spelen, samen delen

Als kind kon je niet anders dan je speelgoed delen met je broers en of zussen. Je was namelijk niet de enige die eigenaar was van al het speelgoed. Eigenlijk gebeurt het nog steeds. Want je kledingkast is nog steeds niet veilig voor je zussen. Maar ach, je doet het ook andersom. En het is een hele fijne eigenschap als je goed kan delen.

3. Je moet altijd onderhandelen met je ouders

Want als jij iets krijgt dan kan je er donder opzeggen dat een broer of zus ook denkt er recht op te hebben. Je moet dan ook hard je best doen om iets te regelen met je ouders. Soms probeer je dit stiekem buiten je broers en zussen om te doen. Echter is het nog nóóit gelukt. En krijg je al snel een belletje: ‘Ja, ik hoorde van mama dat je dit en dat hebt gekregen. Dus ik mag het óók!’

4. Teamwork is waar je goed in bent

Je kan als geen ander goed in teamwerk functioneren. Je bent namelijk niet anders gewend. Tijdens je studie vond je het prima om in een grote groep te werken. Je stuurt de boel moeiteloos aan en luistert ook rustig naar een ander. Want je maakt er samen wat van, niet waar?

5. Men vindt je nogal luidruchtig

Ehm ja… Hier kan helaas niets aan doen. Je bent van kleins af aan al gewend om je stem te laten horen als je iets duidelijk wilde maken. Een ander vindt soms dat je schreeuwt, voor jou is het doodgewoon.

6. Jullie helpen elkaar uit de brand

Geen geld meer op zak? Voor jou geen probleem. Je belt één van je broers en zussen op en het is weer opgelost. Maar ook als één van jullie niet lekker in zijn vel zit, staan jullie met zijn allen vol liefde voor haar of zijn deur. Daar heb je familie voor.

7. Jullie hebben een family code

En dat zijn dingen die alléén jullie weten en dat zal áltijd zo blijven en nooit worden verbroken. Wat er ook gebeurd.

LEES OOK: 26 geheimen die enkel en alléén je zus weet

Reageer op artikel:
Heerlijk: 7 herkenbare situaties als je uit een groot gezin komt
Sluiten