Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 3 feb 2017

Holy shit! Er bestaat gewoon een overheerlijke karamelpasta voor op brood

Pindakaas is verrukkelijk. Nutella is hemels. Maar behalve pinda’s en chocolade is er nog iets wat overheerlijk zou smaken op brood. Karamel. En laat er nou gewoon zoiets bestaan als karamelpasta. Voortaan wil je alleen nog maar bammetjes met dit.

De karamelpasta die je gewoon kunt kopen bij de supermarkt heet Bebogeen. En dit overheerlijke broodbeleg krijg nog niet de credits die het verdient. Want mmm, karamel is gewoon een van de beste dingen op de wereld (je favoriete chocoladereep heet niet voor niets karamelzeezout toch?).

Nu denk je waarschijnlijk: wat een vreemde naam Bebogeen. Maar dat komt doordat dit goedje is ontwikkeld vlak na de Tweede Wereldoorlog in Noord Nederland. Er was toen namelijk geen boter beschikbaar daar en daarom werd een broodbeleg ontwikkeld, van zoete smeerbare karamelpasta, waarbij er geen boter nodig was. De naam staat dan ook voor Geen Boter Beschikbaar.

We vinden dat dit product veel meer waardering mag krijgen (en misschien een nieuwe naam die wat lekkerder klinkt). Want dit hoort gewoon standaard in je keukenkastje te staan.

Combineren is ook heerlijk

Onze fantasie sloeg overigens wel een beetje op hol. Want hoe heerlijk zou dit zijn om dit te combineren met pindakaas en hagelslag. Dan heb je gewoon een snickers op je brood.

Of doe het tussen twee boterham even een paar minuutjes in je tosti-ijzer. Heb je net een warme stroopwafel.

Wij gaan het in ieder geval meteen uitproberen.

Lees dit ook even: Yumm! Er komt een café waar je van koekjesdeeg kunt smikkelen

Reageer op artikel:
Holy shit! Er bestaat gewoon een overheerlijke karamelpasta voor op brood
Sluiten