Houd je aan deze 7 geboden en je hebt gegarandeerd een gezonde levensstijl

Iedereen is dol op een gezonde leefstijl. Je let goed op wat je eet en gaat vaak genoeg naar de sportschool. Maar, je mag het niet overdrijven. Luister naar je lichaam en houd je aan deze geboden, zo blijf je gezond en happy:

1. Eet en drink met mate

Een lekker biertje óf een broodje kroket op zijn tijd kan écht geen kwaad. Zolang je het niet dagelijks doet, zal je lichaam hier echt geen last van hebben. Luister naar je lichaam wanneer je een keer zin hebt in een vette snack of een drankje met veel calorieën, dit heb je ook echt weleens verdiend.

2. Beweeg

Zolang je blijft bewegen zal je lichaam hier profijt van hebben. Je hoeft écht niet als een gek naar de sportschool, wanneer je hier helemaal niet voor gemaakt bent. Kies voor andere manieren om zo wel je dagelijkse portie beweging te krijgen. Pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto. Of ga een lange wandeling maken met je hond. Zolang je beweegt zal je je altijd gezond en fit voelen. Zonder afgebeuld te worden in de sportschool.

3. Lach

Lach je suf en blijf genieten van elke dag. Onderzoek wijst namelijk uit dat je door lachen minder stress hebt. Probeer daarom de lol van het leven in te zien en neem soms iets met een korreltje zout. Het zal je absoluut helpen.

4. Slaap acht uur per dag

Volgens onderzoek helpt een goede nachtrust je gezond en fit door het leven te gaan. Zeven tot acht uur slaap per nacht zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, je beter voelt en dat je je fijn in je lichaam voelt.

5. Begin je dag met véél water

Gedurende de dag is hydratatie heel erg belangrijk. Begin je dag meteen goed met een aantal glazen water. Zo begint je lichaam met een fijn gevoel. Sla je dagelijkse portie water in de ochtend nooit over. Niemand wilt uitgedroogd aan de dag beginnen, toch!?

6. Sla je ontbijt nóóit over

Jaja, het is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar soms heb je er gewoon écht geen tijd voor. Maar lieve dames, probeer hier wel echt tijd voor te maken. Je ontbijt is extreem belangrijk en het zorgt voor een goed begin van de dag. Wanneer je niet ontbijt, heb je tijdens je dag veel meer zin in slechte snacks. Dit bevordert je fitgirl lifestyle absoluut niet.

7. Luister naar je lichaam

Luister altijd naar wat je lichaam het liefst wilt. Heb je een dag een verschrikkelijke kater? Eet dat vette ontbijt en voel je hier niet schuldig over. Honger jezelf nóóit uit en probeer altijd dat te doen wat op het moment het best voelt. Zo heb je een gezonde levensstijl, maar blijf je áltijd genieten van lekker eten en drinken.

LEES OOK: Geld tekort? 7 x gezond eten voor een klein budget

Reageer op artikel:
Houd je aan deze 7 geboden en je hebt gegarandeerd een gezonde levensstijl
Sluiten