Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 8 feb 2016

‘I slay’ en nog 4 powerful lessen van Beyoncé’s Formation

Als je iets wilt, dan moet je er voor gaan. En je niets aantrekken van andere mensen. In haar nieuwe nummer Formation steekt Beyoncé figuurlijk haar middelvinger op naar iedereen die commentaar op haar heeft. Wij verzamelden de meest powerful lessen uit haar single omdat iedere vrouw daar wat aan heeft.

Y’all haters corny with that illuminati mess. Paparazzi, catch my fly, and my cocky fresh

Als geen ander weet Beyoncé hoe het is als er over je gepraat wordt. Als mensen een mening over je hebben. Constant staan alle ogen op haar gericht, om te wachten tot ze faalt, om te wachten tot ze een misstap maakt.

Maar ze trekt zich er niets van aan. Als je iets wil bereiken zul je altijd te maken krijgen met mensen die het je niet gunnen. Haters die dingen over je verzinnen om je naar beneden te halen. Hoe succesvoller je wordt, hoe meer je over je heen krijgt.

Queen Bey zegt dat je gewoon door moet gaan. En ze geeft geen enkele paparazzi de gelegenheid om een slechte foto van haar te maken, want ze zorgt dat ze er altijd tiptop uit ziet.

I dream it, I work hard, I grind ‘til I own it

Als je dromen hebt, werk dan hard om ze te bereiken. En geeft niet op voor je hebt wat je wilt. Het klinkt simpel, maar opgeven is veel simpeler. Doorzetten is soms het allermoeilijkst.

I slay, hey, I slay, okay

Sta boven alles. Jij killt het. Jij slaagt, overwint en bent in control. Als je krijgt wat je wilt, maakt de rest niet uit.

Earned all this money but they never take the country out me
I got a hot sauce in my bag, swag

Hoeveel geld je ook hebt, hoeveel geld je ook verdient, het belangrijkste is dat je altijd jezelf blijft. Beyoncé, opgegroeid in Houston, Texas, blijft altijd een flesje Tabasco in haar tas bij zich dragen zodat ze haar eten altijd even kan up-spicen mocht dat nodig zijn. Precies zoals ze altijd gewend was, zoals ze altijd heeft gedaan, zo zal ze het altijd blijven doen. Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe gelukkiger je bent.

You just might be a black Bill Gates in the making, cause I slay

Bill Gates, de medeoprichter van Microsoft, is de rijkste man van de wereld. Hij heeft de wereld veranderd met zijn innovaties en hij geeft bovendien een flinke hoeveelheid aan goede doelen. Bill Gates lijkt natuurlijk mijlenver van je af te staan. Maar misschien ben jij wel de nieuwe Bill Gates. Alles is mogelijk, niets is te gek.

Okay ladies, now let’s get in formation

Samen sta je sterk. Zie andere vrouwen niet als vijand of concurrentie, nee ladies verenig je en bereik samen de top.

LEES OOK: Dit zijn de belangrijkste liefdeslessen volgens Adele

Reageer op artikel:
‘I slay’ en nog 4 powerful lessen van Beyoncé’s Formation
Sluiten