Jaha! Van chocoladetaart bij het ontbijt val je af zegt de wetenschap

Beter nieuws om de maandag - en de week - mee te beginnen konden we ons niet wensen. Sla voortaan je yoghurt met fruit, groene smoothie of bakje havermout maar over. Want het is namelijk chocoladetaart dat het magische ontbijt is waar je van afvalt. Echt waar.

Voel je niet langer schuldig als je al voor de lunch aan het snoepen bent geslagen. Uit onderzoek van de Tel Aviv University blijkt dat het namelijk heel goed is voor je figuur.

Voor de studie werden 193 mensen met overgewicht verdeeld over twee groepen. De ene groep kreeg een dieet met weinig koolhydraten en een ontbijt van 300 calorieën. De andere groep kreeg een evenwichtig ontbijt van 600 calorieën met een chocoladetaart als ‘ontbijttoetje’.

In totaal kregen de twee groepen evenveel calorieën binnen gedurende de dag. De mannen 1600 calorieën en de vrouwen 1400.

Na zestien weken werd de balans opgemaakt. Toen waren alle proefpersonen ongeveer evenveel gewicht kwijt. Maar na nog eens zestien weken werd een verschil zichtbaar. De groep die geen chocoladetaart at, was weer aangekomen. Terwijl de taarteters gemiddeld nog eens 7 kilo per persoon kwijt waren geraakt.

Chocoladetaart eten én afvallen

Hoe dat kan? Voornamelijk omdat de mensen die geen taart aten, minder vol bleken te zitten. Ze verlangden zo naar suiker en koolhydraten, dat het niet lukte het dieet vol te houden. De taarteters hadden geen behoefte om nog meer te eten gedurende de dag.

Volgens de onderzoekers is je hang naar wat lekkers voornamelijk psychologisch. Al is de ochtend wel het beste moment van de dag om te snoepen. Want dan is je stofwisseling het actiefst.

Anyway, kom maar door met die chocoladetaart.

Word je blij van dit artikel? Dan wil je dit misschien ook lezen: Say what! Chocolade kan je slimmer maken en dit is waarom

Reageer op artikel:
Jaha! Van chocoladetaart bij het ontbijt val je af zegt de wetenschap
Sluiten