Kaaslovers opgelet! Als je van kaas houdt leef je langer en gelukkiger - Beautify

Kaaslovers opgelet! Als je van kaas houdt leef je langer en gelukkiger

Dat ontbijt met die goeie, ouwe boterham met kaas en de lunch met een tosti zijn zo gek nog niet. Om je pizza met vier kazen, mac & cheese verslaving en het kaasplankje na het eten niet te vergeten. Want van kaas word je niet alleen heel erg vrolijk. Nee, het is ook nog eens heel goed voor je gezondheid.

We hadden eerder al gehoord, dat liefhebbers van gesmolten kaas een beter seksleven hebben. En dat stemde je vast al euforisch. Maar misschien maakte je je nog wel een beetje zorgen over je lijn en gezondheid. Kaas is immers best vet…

Worry no more

Want een groep onderzoekers van de universiteit van Kopenhagen is er achter gekomen dat kaas eten juist goed voor je is. Kaas blijkt namelijk je goede cholesterol te verbeteren, waardoor je beschermt bent tegen hart- en vaatziekten. 

En het wordt nog beter. Want kaas bleek ook nog eens een positief effect op je gewicht te hebben. En dat is toch echt het beste nieuws dat je je kan wensen als kaasliefhebber. 

Kaas zorgt er namelijk voor dat er geen vet opgehoopt wordt in de lever. Én de goddelijke spijs heeft een positief effect op je metabolisme. Wat inhoudt dat je stofwisseling er sneller van gaat. 

Kaas tegen overgewicht

De onderzoekers ontdekten dat mensen die kaas aten, hogere levels boterzuur in hun bloed hebben. Deze verbinding wordt gelinkt aan een verminderde kans op obesitas en een hogere stofwisseling.

Dokter Wendy Chan Ze Ping Delfos, van de Curtin University of Technology zegt over de onderzoeken: ’Veel mensen denken dat wanneer ze proberen gewicht te verliezen, ze het eerste zuivelproducten moeten schrappen uit hun eetpatroon, omdat die relatief veel vetten bevatten. Maar diëten met veel eiwitten, calcium en vitamine D, kunnen juist bijdragen aan gewichtverlies.’

Broodje kaas dan maar?

Ben je een echte kaasliefhebber? Dan wil je dit misschien ook even lezen… Verslaving: dit is de reden waarom je altijd nóg meer kaas wilt eten4d7ae1b5d10681e9a185e9d01999a859_large-770x462

Like Beautify op Facebook voor nog veel meer van dit soort leuke verhalen.

Yummie: witte chocolade M&M’s worden permanent verkrijgbaar

witte chocolade M&M's
Lees meer

Als je vaak ‘s nachts moet plassen dan is dit jouw oplossing

nacht plassen oplossing
Lees meer

Beetje moe? Ga dan naar dit slaapcafé toe want daar kun je het beste dutje ooit doen

slaapcafé
Lees meer

Alle pizzalovers verzamelen! Er komt een pizzafestival in Engeland

Lees meer

Droombaan alert voor alle chipsmonsters: je kunt nu chips testen als baan

chips eten
Lees meer

The Avocado Show is eindelijk geopend: het eerste avocado café van Europa

the avocado show
Lees meer