Must see: dit zijn de allermooiste tattoo’s van 2015

Het jaar is voorbij gevlogen en zo zijn bepaalde trends misschien aan je voorbij gegaan. Maar geen zorgen, we selecteerden speciaal voor alle tattoolovers de mooiste tattoo's van 2015. En er zitten écht prachtige ontwerpen tussen:

Pijlen

De pijl was eerder al een trend maar in 2015 heeft de pijl een ware metamorfose ondergaan. Zo zijn de pijltjes nu vaker voorzien van details. Tussen de schouderbladen favoriet bij veel vrouwen.

De wereldkaart

Voor travelers is deze tattoo letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven. Zo zag je de wereldkaart in 2015 zowel realistisch getatoeëerd als grafisch.

Het kompas

Ook deze tatoeage is favoriet bij iedereen die van reizen houdt. Maar daarnaast is het een tattoo die prachtig is door alle details die een kompas heeft. Een tattoo die op veel plekken mooi is door haar ronde vormgeving.

Het lettertype ‘Script’

Teksten zijn al langer favoriet onder tattoolovers. Maar deze variant is steeds vaker gekozen in 2015. Het lettertype ziet er geschreven uit én veel mensen kiezen ook hun eigen handschrift of bijvoorbeeld die van hun geliefde. Prachtig maar wees kritisch met het kiezen van het juiste handschrift.

Veren

De veer is misschien wel één van de meest vrouwelijke tattoo’s van het moment. Door de zachte vormen van een veer is ‘ie mooi op bijvoorbeeld de binnenkant van je arm. Ook zagen we dit jaar veel variaties op deze tattoo door bijvoorbeeld de combinatie van veren en vogels.

Romeinse cijfers

Rihanna is ook fan van deze tattoo en misschien dat ‘ie het daarom zo goed doet. Een prachtige tatoeage die hoogstwaarschijnlijk niet zo snel ‘uit de mode’ raakt. Velen kiezen ervoor om een belangrijke datum te kiezen. Bijvoorbeeld je geboortedatum of overlijdensdatum van een dierbare. Het leuke is dat niemand het direct kan ontcijferen.

Mandala

De mandala was dit jaar helemaal hot en vindt zijn oorsprong in de Tibetaanse kunst. Mandala’s dienden als meditatievoorwerp die de beoefenaar hielp bij haar of zijn concentratie. Een tattoo die je helemaal kan invullen met details zoals jij wilt.

Hartslag

Een gewaagde tatoeage die dit jaar voornamelijk werd gezet in teken van een nieuw leven. Dit jaar zagen we steeds meer variaties op deze tattoo. Bijvoorbeeld in combinatie met een skyline óf een golf die subtiel in de hartslag is verwerkt.

Vingertattoo’s

De tattoo voor de vrouw die gek is op subtiliteit. Zo zagen we simpele puntjes op vingers van vrouwen en maantjes en hartjes. Een trend die we hopelijk en waarschijnlijk volgend jaar weer terugzien maar dan met nóg meer variatie.

LEES OOK: De nodige inspiratie voor een unieke infinity tattoo

Reageer op artikel:
Must see: dit zijn de allermooiste tattoo’s van 2015
Sluiten