Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 18 jul 2016

Netflix time! Dit is waarom samen series kijken goed is voor je relatie

Je bent nog steeds aan het afkicken van je Sex and the city en Gossip Girl verslaving. Je hebt Love in één weekend gekeken, net als het nieuwe seizoen van Orange is the new Black en Suits vind je ook héérlijk. En we hebben goed nieuws: samen met je lover series kijken is niet alleen onwijs chill, het versterkt je relatie ook nog eens.

Series kijken is zalig. De ultieme ontspanning. ‘s Avonds op de bank. Het hele weekend in je bed (oeps). En ja, je vindt het ook heerlijk om samen met je lover al knuffelend voor de tv te liggen.

Dan hebben we goed en slecht nieuws voor je. Series kunnen je relatie namelijk maken of kraken.

Voordat je helemaal angstig gaat denken dat je bindingsangst krijgt van Sex and the City: stop. Het gaat er vooral om dat jij en je lover dezelfde series leuk vinden. En ook dat je niet te vaak cheat met kijken.

Geen date, want hij heeft een slechte serie-smaak

Uit onderzoek van Propeller Insights and Xfinity, onder bijna tweeduizend Amerikanen in de leeftijd van vijfentwintig tot negenenveertig jaar, blijkt dat 30 procent van de respondenten wel eens heeft besloten iemand niet te daten, op basis van welke tv-serie de ander graag kijkt.

Als hij helemaal wild is van Two and a half men en jij vindt Charlie Sheen ver-schrik-ke-lijk, ja, dan gaat het nooit iets worden. En helemaal gek is dat ook niet. Het zegt immers wat over wat voor humor hij heeft en waar hij blij van wordt.

Samen series kijken maakt jullie sterker

Samen met je lover een serie kijken is bovendien ontzettend goed voor je relatie. Koppels die meer dan vijf uur in de week samen tv-kijken, knuffelen namelijk meer dan koppels die dat niet doen. En van knuffelen wordt je relatie sterker.

Tv cheating is dan weer minder goed voor de sfeer tussen jou en je lover. Dit is als je samen een serie kijkt, maar één van de twee besluit gewoon alleen verder te kijken. 50 procent van de ondervraagde koppels doet dit wel eens. Niet meer doen dus.

Kortom, samen series kijken is heel goed voor je relatie. Alle reden om vanavond samen te Netflix en chillen, toch?

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: 6 x waarom mannen zoveel hotter zijn in de zomer

Reageer op artikel:
Netflix time! Dit is waarom samen series kijken goed is voor je relatie
Sluiten