Oh yes! Zara heeft een unisex lijn gelanceerd

Bijna iedere vrouw heeft wel wat met de Zara. Je kunt er goede broeken vinden, prachtige colbertjes, mooie blousjes en casual wear. Allemaal volgens de laatste fashiontrends. En nu heeft de Zara iets prachtigs toegevoegd aan haar collectie: de Ungendered Collection. Oftewel unisex kleding. Yes baby.

De nieuwe collectie kan gedragen worden door mannen, vrouwen en transgenders. Van tanktops tot heerlijke sweatshirts, joggingbroeken en t-shirts. Als je op de website kijkt zul je zien dat zowel mannen als vrouwen de collectie dragen om voor beide geslachten een goed beeld te geven hoe het kledingstuk valt.

Het is een mooie verandering in de fashion industrie. Waar normaal alleen mannen en vrouwen apart van elkaar worden erkend, breekt de Zara dit stigma en kiest het merk ervoor om transgender te erkennen. Geen enkel ander merk biedt namelijk de opties voor transgenders om echt een aparte lijn te shoppen. Tot nu moest iedere transgender een keuze maken tussen de mannen- en vrouwenafdeling.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Maar met deze verandering wordt er eindelijk erkend dat er niet maar twee geslachten zijn. Maar helaas is niet iedereen even positief. Op het internet verschenen al snel reacties dat mensen de collectie te basic en baggy vonden. En waarom zou een collectie voor transgenders ‘saai’ moeten zijn? Waarom mag het niet wat expressiever? En waar is de vorm gebleven? Het zou teveel op loungewear lijken in plaats van een fashionable collectie.

Wat jouw mening ook is, Zara is wel de eerste die transgenders erkent met hun lijn. En dat is hoe dan ook een applausje waard. We kunnen Zara niets anders dan bedanken voor hun open mind. Daar kunnen heel wat merken in de wereld nog een voorbeeld aan nemen.

Reageer op artikel:
Oh yes! Zara heeft een unisex lijn gelanceerd
Sluiten