Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 12 mrt 2018

Om deze 12 dingen maken vrouwen zich onnodig druk

Wij vrouwen, we houden niet van piekeren, maar we doen het toch de godganse dag. Over, ja, waarover eigenlijk niet? Om deze twaalf dingen hoef je je in ieder geval niet écht zorgen te maken. Al doe je dat waarschijnlijk toch wel.

1. Dat je een badhairday hebt

Niemand die het ziet, maar jij voelt je de hele dag niet comfortabel.

2. Als je op reis gaat: of je alles wel bij je hebt

Je hebt al duizend keer gecheckt of je je portemonnee en paspoort nog hebt en de andere dingen kun je ook prima onderweg of op je bestemming kopen. Want ja, daar hebben ze ook winkels. Maar toch haal je het liefst je hele koffer overhoop om te checken of je lievelingsparfum er in zit. En je slippers heb je die eigenlijk wel mee?

3. Wat mensen over je denken

Je maakt je altijd zorgen of mensen je te stil vinden of juist te druk. Of je er wel hip genoeg bijloopt, of je ze je saai vinden of arrogant, omdat je geen ‘goedemorgen’ zei. Je wéét wel dat het helemaal niets uitmaakt wat mensen van je denken, maar toch pieker je er over.

4. Of je nog een broodje zult nemen bij de lunch

Je zit niet ontzettend vol, maar je hebt ook niet echt honger meer. Van te veel brood ga je je opgeblazen voelen, maar anderzijds: wat als je straks weer trek krijgt en je niet in de gelegenheid bent om te eten?

5. Dat je internet het niet doet

Kom op, dat is toch ook iets om over te stressen.

6. Of een vriendin boos is als ze niet meteen reageert

Je denkt meteen dat er wat is als ze niet reageert op je appjes. Heb je iets verkeerd gedaan? Misschien had je die lullige opmerking laatst toch niet moeten maken, toen je een paar wijntjes te veel op had.

7. Wat je terug gaat sturen

Aan die man waar je een crush op hebt, of misschien wel aan je baas. Eindeloos weeg je alle woorden af. Inmiddels is er heel wat tijd verstreken en heb je het perfecte antwoord nog steeds niet gevonden.

8. Het eeuwige dilemma: what to wear

Naar een feestje of etentje of gewoon, op een doordeweekse dag. Het ergste zijn de dagen dat je meerdere afspraken op één dag hebt. Als je na je werk meteen doorgaat naar een borrel bijvoorbeeld, want dan moet je outfit aan een miljoen eisen voldoen. Om nog maar niet te spreken over je tas. Want al die zooi die je mee naar je werk sleept, past onmogelijk in dat piepkleine uitgaanstasje.

9. Als je spullen niet kunt vinden

Je weet dat het ergens in je huis ligt, maar ja, waar dan? Het moet er zijn. Je wordt helemaal gek. Vooral als andere mensen je irritante dingen gaan vragen als: ‘waar heb je het voor het laatst gezien?’ Als je dat eens wist…

10. Wanneer je je haar zult wassen

Want het is nu niet mega vet, maar je wilt wel fabulous verschijnen op dat feestje. Alleen dan komt je hele wasschema wel in de war. Bovendien, de dag ná het feestje wil je ook weer je haar wassen, want anders ruikt het naar rook en bier. Dilemma’s, dilemma’s.

11. Of je de juiste keuze hebt gemaakt

Je hebt veel te lang gepiekerd, maar eindelijk heb je de knoop doorgehakt. Alleen nu ben je weer aan het tobben of je de goede beslissing hebt gemaakt. Wat als?

12. Uiteten gaan of nieuwe kleding kopen?

Waarom verdien je nog steeds niet genoeg geld om beide dingen zo vaak te doen als je zou willen?

LEES OOK: Denk je altijd direct dat je een erge ziekte hebt? Dan herken je deze 9 dingen zéker

Reageer op artikel:
Om deze 12 dingen maken vrouwen zich onnodig druk
Sluiten