OMG! Van een glas wijn drinken word je knapper en dit is waarom

De wetenschap heeft vastgelegd wat wij allang wisten: van een glas wijn drinken word je knapper. Het was algemeen bekend dat een glas rode wijn drinken bepaalde gezondheidsvoordelen heeft, maar dat is duidelijk niet het enige voordeel.

Knapper door alcohol

Als je wijn drinkt, lijken andere mensen vaak knapper, maar andersom is het ook het geval. Er is een onderzoek uitgevoerd door de Bristol University waaruit naar voren is gekomen dat het drinken van een enkele glas wijn, een mens knapper kan maken.

De onderzoekers hebben foto’s genomen van veertig respondenten. Op de eerste foto waren de respondenten nuchter. Op de tweede foto hadden de respondenten één glas wijn op. Op de derde foto hadden de respondenten twee glazen op. Vervolgens werd er door een groep nuchtere, heteroseksuele mensen gevraagd welke van de drie foto’s zij het meest aantrekkelijk vonden.

Eentje maar

Het merendeel koos voor de tweede foto, waarbij zij allemaal één glas wijn ophadden. De conclusie die daaruit is getrokken, is dat één alcoholisch drankje bepaalde spieren in je gezicht ontspant. Hierdoor zie je er aantrekkelijker uit. Maar bij twee glazen werd het effect al minder.

Het ziet ernaar uit dat al die ‘geniet maar drink met mate’ reclames gelijk hadden. Geniet daarom vooral van je wijntje, maar maak het niet te gek. Je wil er natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk uit blijven zien.

LEES OOK: Onder welk type vrouw val jij? De rode wijn drinker of de witte wijn drinker

Reageer op artikel:
OMG! Van een glas wijn drinken word je knapper en dit is waarom
Sluiten