Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 11 mrt 2016

Pas op! De meeste blackhead maskers zijn helemaal niet goed voor je huid

Afgelopen jaar waren ze ineens een hype: de blackhead maskers. Hét middel om van je mee-eters en puistjes af te komen. Maar wat blijkt: de meeste zijn allesbehalve goed voor de huid.

Dachten we eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de zwarte puntjes op ons gezicht, zijn we weer terug bij af. Er is nu namelijk bewezen dat de aanbeden blackhead maskers niet goed zijn voor de bovenlaag van je huid.

Rommel

Wellicht zijn niet alle maskers slecht, maar die van sites als Amazon en eBay voldoen niet aan de kwaliteitseisen die verplicht zijn. In de maskers zit namelijk actieve kool en ze plakken even sterk als lijm. En lijm zou je natuurlijk nooit op je tere gezichtje smeren.

Andy Millward, dermatoloog en lid van de British Association of Beauty Therapy and Cosmetology, geeft op zijn Facebook aan dat het grootste gedeelte van de oliën die je door deze maskers van je gezicht trekt, oliën zijn die je huid juist nodig heeft.

Het zijn namelijk de talgklierdraadjes die je eruit trekt. Draadjes die sowieso weer worden aangemaakt binnen dertig dagen en waar je huid niet zonder kan.

Doordat je de bovenlaag van je huid eraf trekt en kleine donshaartjes daardoor ook, voelt de huid inderdaad zacht aan. En hoewel dit een fijn gevoel is, heb je je huid wel beschadigd.

Heb je al een masker geprobeerd? Geen paniek. Eenmalig gebruik van dit masker is prima, maar als je deze vaker gebruikt, dan zul je jouw huid overmatig irriteren. Je trekt dan keer op keer de natuurlijke oliën weg, en dat kan leiden tot grotere huidproblemen.

Wil je ze wel vaker gebruiken? Kijk dan goed naar de ingrediënten van het masker. Dan komt het helemaal in orde.

Weten wat wel werkt tegen mee-eters? Lees dan dit:Met deze natuurlijke en goedkope truc verdwijnen je mee-eters direct

Reageer op artikel:
Pas op! De meeste blackhead maskers zijn helemaal niet goed voor je huid
Sluiten