Rocycle is de nieuwste sporthype en geloof ons: je zult zweten als nooit tevoren

Dacht je dat je flink wat liters vocht verloor bij je hardlooprondje? Nou, dan heb je Rocycle nog niet geprobeerd. Het is een nieuwe indoor fietssensatie mét gewichtjes en als je het probeert zul je je voldaner dan ooit voelen na een workout.

Deze workout is effectief

Misschien heb je wel eens gehoord van Soulcycle. Dit is een populaire sport in Amerika. Het combineert spinning met fitness en dansen. En nu is deze hype naar Nederland gekomen, onder de naam Rocycle.

Rocyle wordt gepresenteerd als een intensieve indoor training, en ja, dat is het ook écht. Behalve heel veel zweten waren de gevolgen ook: nog dagenlang spierpijn en moeite met traplopen.

Het geweldige is: je fietst bij kaarslicht, in een geluidsdichte studio op knallende muziek van Rihanna en Drake. Alsof je naar een R&B feestje gaat en gezond bezig bent tegelijkertijd.

Als je ondanks het kaarslicht en fantastische muziek nog steeds denkt dat fietsen saai is, dan heb je het mis. Je zit namelijk niet de hele tijd stil in je zadel. Eigenlijk vrijwel nooit. Je doet ook squats terwijl je fietst, push-ups op het stuur en traint je biceps en triceps met lichte gewichtjes.

En alleen voel je je nooit, je instructeur of instructrice doet alles volledig mee. Ook wel een fijne motivatie.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Eindelijk eerlijk antwoord: Dit is waarom je niet afvalt terwijl je wél sport

Reageer op artikel:
Rocycle is de nieuwste sporthype en geloof ons: je zult zweten als nooit tevoren
Sluiten