Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 31 aug 2016

Single? De wetenschap zegt dat single zijn goed is voor je gezondheid en je geluk en dit is waarom

Stop maar met het afslaan van taart, situaties ontwijken waar veel wijn wordt gedronken en jezelf in allerlei bochten wringen om vier keer per week te kunnen sporten. Tuurlijk, gezond eten, niet te veel drinken en sporten is gezond. Maar als je single bent, dan bén je al heel goed bezig. Want geen relatie hebben is namelijk goed voor je gezondheid.

En dat niet alleen, je bent ook gelukkiger.

Je bent niet alleen gezonder, je zit ook beter in je vel

Bella DePaulo, een wetenschapper aan de University of California, Santa Barbara, die momenteel promotieonderzoek doet, vindt dat single zijn meer gewaardeerd moet worden door de maatschappij. Want, zo stelt ze, het maakt je gezond en gelukkig.

Hoe het kan dat singles happier en gezonder zijn? Volgens de onderzoeker blijkt uit studies dat singles meer waarde hechten aan zinvol werk doen, dan mensen die getrouwd zijn. Ook zijn singles meer verbonden met hun vrienden en familie.

Verder heb je als single lady meer ‘gevoel van zelfbeschikking’. Tja, als vrijgezel doe je voornamelijk waar je zelf zin in hebt en wat goed is voor jou. En dit maakt dat je gelukkiger bent een minder negatieve emoties ervaart.

Misschien is dit waarom single vrouwen ook zo ongelooflijk aantrekkelijk zijn?

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

Reageer op artikel:
Single? De wetenschap zegt dat single zijn goed is voor je gezondheid en je geluk en dit is waarom
Sluiten