Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 27 aug 2016

Trend: Bijzondere festivals overal en we like it

Lowlands, Pinkpop, Day at the Park, dit zijn de festivals zoals we ze kennen. Maar er zijn steeds meer festivals met fantastische thema's. Als deze trend doorzet, wat zullen er dan voor walhalla's ontstaan?

#nevernoteating

Voor het geval je het nog niet wist: je kunt uitbarsten in vreugdekreten, want in oktober is er een heus sushifestival. Kun je het je indenken: o-ve-ral sushi, Geisha’s en fantastische kimono’s.

Eerder dit jaar was er al een Nutellafestival, een wijnfestival en een burgerfestival en dan zijn we vast nog heel veel feestjes om van te smullen vergeten.

Foodfestivals met overal verschillende foodtrucks waren al langer hot en happening. Maar nu zijn de festivals rond een foodthema helemaal je van het. En dat vinden we hartstikke briljant. Want wie is er nou niet weg van sushi, burgers, wijn of Nutella?

Op die festivals is trouwens genoeg te doen. Denk leuke bandjes, borrelhoekjes en op sommige zelfs spelletjes of kermisattracties. Maar het eten staat centraal.

There is more

Want er is – hoe geweldig – een Gilmore Girls festival. Het vindt eind oktober plaats in Hartford. Dit stadje stond model voor Stars Hollow waar Lorelai en Rory woonden. Er zal een breiwedstrijd zijn, een dansrepetitie, een vrijdagavonddier en er zal vooral heel veel caffeine zijn. Aangezien Lorelai en Rory flink verslaafd waren.

Chestnut Hill transformeert jaarlijks in Zweinstein voor het Harry Potter festival. Daar kun je reizen op een bezemsteel en allerlei andere magische dingen doen.

Fantasie slaat op hol

Wij zijn erg benieuwd waar dit heen gaat. Kunnen we binnenkort als een echte Sjakie of Willy Wonka zwemmen in chocolade, van chocoladeglijbanen gaan en feesten in een landschap waar alles eetbaar is?

Misschien komt er wel een wijnfestival waar álles naar wijn smaakt. Van winegums tot frietjes. En misschien komt er wel een Disneyfestival met al je favoriete figuren, filmmarathons en échte vliegende tapijten met onwijs knappe Aladdins erop.

Of misschien moeten we ons eigen Beauty festival gaan organiseren? Hoe ziet het festival van jouw dromen eruit?

Reageer op artikel:
Trend: Bijzondere festivals overal en we like it
Sluiten