Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 5 okt 2018

Vroeger was je een échte bazin met deze 13 items op je slaapkamer

Als kleine meisjes waren we al gek op mooie spulletjes. En zodra de bijbel van het jaar, het Intertoys boek uit was, draaide je helemaal door. Je móest namelijk die Furby hebben en ook die discobal voor in je slaapkamer. Je voelde je een ware interieurspecialist in je prachtige slaapkamertje. Echt waar, je was een bazin als je dit in je bezit had:

Weet je nog hoe fantastisch je kamer er vroeger uitzag? Je hebt dit ongetwijfeld in je kamer gehad:

stars

1. Glow in the dark sterren

Het liefst had je je hele plafond vol zodat je ´s avonds naar de sterren kon kijken. Uiteraard had je de gele, groene, blauwe en roze. Een mix van maantjes, sterren en vallende sterren was het helemaal voor jou. Dat die rotdingen lelijke afdrukken achterlieten was slechts een probleem voor je ouders.

lava

2. Lava lamp

Ge-wel-dig. Ze waren in verschillende vorm en kleuren te verkrijgen maar uiteraard had jij een roze in combinatie met paars. Je vond het machtig interessant om te kijken naar het ´lava´ wat heen en weer ging in de lamp. Als je er één in je bezit had was je zeker van grote ogen van je vriendjes en vriendinnetjes. Want in het bezit zijn van een lava lamp was écht next level coolheid.

daantje

3. Hitkrant posters

Elke week ging je vol spanning naar de plaatselijke supermarkt om de Hitkrant te kopen. Je bladerde direct door naar het midden van het tijdschrift want daar waren de posters. En dan was het kiezen welke kant je ging ophangen op je slaapkamer. En oh, wat was je gelukkig met je nieuwe aanwinst van de Olsen Twins op je kamertje.

Je slaapkamer versieren

hartjeslamp

4. Dé hartjeslamp van IKEA

Meisjes hadden een hartjeslamp en de jongens hadden de voetballamp, hoezo stereotyperend? Je kon ´em aan de zijkant van de muur hangen wat een geweldig effect gaf, althans vond jij. De buurt zou zomaar eens kunnen denken dat je ouders er een bordeel op na hielden met dat rode licht.

discolamp

5. Een discobal

En als je vriendinnetjes langs kwamen gingen jullie naar boven om te dansen op jullie favoriete artiest. En de discobal maakte het allemaal levensecht want zo was het ook op MTV. Uiteraard werden de danspasjes zorgvuldig ingestudeerd.

diddl_deurhanger

6. Diddl deurhanger

En die had twee kanten. De één verwelkomde je gast en de ander vertelde dat je nog aan het slapen was. Of dat je absoluut niet gestoord mocht worden. We vonden het uitermate belangrijk dat de woorden op die deurhanger werden opgevolgd. Een deurhanger gaf aan dat je écht volwassen was (ahum), want jij bepaalde hoe en wat.

klamboe

7. Een klamboe

Niet alleen tegen de muggen maar ook voor het design likje in je slaapkamer. Het liefst in het roze met nog een paar leuke tierelantijntjes hier en daar. Of wit. Als je in je bedje lag met de klamboe om je heen voelde je je een ware prinses. Niemand die jou wat maken kon.

mozaiek

8. Een mozaïekspiegel

Het liefst een rond model met allemaal kleine stukjes mozaïek er om heen. Hier deed je je glitter oogschaduw en veel te plakkerige lipgloss zorgvuldig in op. Nee het was niet zomaar een spiegel, het was een echte eye catcher.

furby

9. Een Furby

De Furby was toen de unicorn van nu. Het was een buitenaards diertje. En als je die had, da was je pas echt cool. Die dingen waren namelijk reteduur (100 gulden destijds!) en daarnaast praten ze de hele dag tegen je aan. Je was pas echt een baas als je de Furby had met alle kleurtjes in zijn vacht.

plastic-gordijn

10. Een kralen gordijn

Oe, dit was een, in onze ogen toen, een volwassen item. Dit deed je namelijk voor je deur om je privé kamer een beetje af te zonderen. Het viel vooral in de smaak als je een vriendje had, want ergens was dat plastic juwelen gordijn best een beetje erotisch als je er met je handen doorheen ging.

harig

11. Een fluffy fotolijstje

Met een foto van jezelf (hoe hypocriet eigenlijk) of van je geliefde huisdier of van jou en je beste vriendin. Deze stond op je nachtkastje zodat je voor het slapen gaan er nog even naar kon kijken. En geef maar toe, je gaf op de foto van je kat Minoes een kus voor het slapen gaan.

radio

12. een HIFI radio

Holy f*ck, als je dit ding had gekregen voor Sinterklaas dan was de rest van je leven compleet. Dit was namelijk dé radio in die tijd. Of de boxen nou daadwerkelijk heel goed waren? Geen idee. Maar het feit dat er boxen bij zaten was al geniaal.

make-upset

13. Een make-up box

Met deze make-up box had je de keuze uit tientallen kleuren oogschaduw en lipstick. Het had alles wat je nodig had en je voelde je een ware beauty queen als je deze op je kamer had staan. Dat de kwaliteit waardeloos was deed er destijds niet toe. Leuk detail: je kocht ze in een supermarkt.

Weet je nog?
Nostalgie: deze 10 dingen deden álle dorpsmeisjes in de zomer
bloem

Reageer op artikel:
Vroeger was je een échte bazin met deze 13 items op je slaapkamer
Sluiten