Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 5 dec 2018

Waarom het hebben van broers het allerleukste ter wereld is

Je broer is niet altijd je grootste vriend geweest. Als kind kon hij je nogal treiteren en tegen je vriendjes is hij niet altijd even lief geweest. Toch zijn ál je vriendinnen jaloers op je dat jij een broer hebt. En dat is he-le-maal terecht. You are blessed babe:

Hij beschermt je

Je grote broer zal er alles aan doen om jou je hele leven te beschermen. Hij zorgde er vroeger voor dat je niet in de sloot viel en tegenwoordig zorgt hij ervoor dat je veilig thuis komt. Hij zal er alles aan doen dat jij ongeschonden je leven doorkomt. Zowel fysiek als emotioneel. Als je broer ergens mee naar toe ging, vroeger of nu, dan vonden je ouders het al snel goed. Dan waren ze er zeker van dat álles goed zou komen en dat ze zich niet druk hoefden te maken.

Hij zal alleen leuke mannen aan je zij accepteren

Oké, hier heb je misschien wel tientallen ruzies over gehad met hem. Want je vond het ronduit belachelijk dat hij jouw leuke man niet eens aankeek. Maar bedenk je wel dat je broer jou het allerbeste toewenst. En blijkbaar had je lover iets wat niet goed voor jou was. Hij zal alleen de allerleukste mannen goed genoeg voor jou vinden. En de kans is groot dat hij er dan zelfs vrienden mee wordt. Herkenbaar?

Je kan hem om advies vragen

Vroeger deed je het misschien niet, hem om advies vragen over de liefde. Maar tegenwoordig kun je júíst hem advies vragen als je met een man aan het daten bent. Misschien heeft hij wel de leukste tips voor een date. En hij kan je als geen ander geruststellen over een Whatsappje van je vlam. Jij vond namelijk dat hij kortaf deed en je broer relativeert de boel weer met: ‘Joh, het is een man, je moet er niet zoveel achter zoeken.’ En dit doet hij niet alleen om je gerust te stellen, maar ook omdat het echt zo is.

Jij bent voor hem één van de allerbelangrijkste vrouwen in zijn leven

Naast jullie moeder, misschien nog andere zusjes en zijn vriendin, ben jij één van de belangrijkste vrouwen in zijn leven. Hij zal je boven alles verkiezen want jullie zijn voor altijd verbonden met elkaar omdat jullie broer en zus zijn. Hij houdt zielsveel van jou en je mag in je handjes knijpen dat je al je hele leven, of bijna hele leven, een man in je leven hebt die zoveel van je houdt.

Jij begrijpt mannen door hem als geen ander

Je lover, je date of je scharrel zal je hoogstwaarschijnlijk als een ‘chille chick’ zien. Dit komt omdat je gewend bent aan een man in huis. Giechelen bij mannen is dan ook wel één van de laatste dingen die je zult doen. Je herkent je broer in andere mannen. Mannen zijn nou eenmaal mannen. Je bent er aan gewend hoe mannen doen, ook aan hun irritante karaktereigenschappen.

Aan eigenwaarde heb jij geen gebrek

Je hebt zoveel liefde van je broer gehad. Ook al denk je soms van niet. Hij vertelt je altijd als je er mooi uitziet op een feestje. Of dat hij trots op je is om wie je bent én wat je allemaal hebt bereikt. Je hoort al jaren van een man dat je het meer dan waard bent. En dat is iets heel waardevols waar jij nu je eigenwaarde aan te danken hebt.

LEES OOK:5 redenen waarom je band met je broer en/of zus steeds beter wordt

Reageer op artikel:
Waarom het hebben van broers het allerleukste ter wereld is
Sluiten