Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 29 dec 2015

Waarom impulsieve vrouwen altijd de mooiste avonturen beleven

Zijn jouw vriendinnen niet meer verbaasd als jij van de één op de andere dag bent vertrokken naar een ver land? Of zuchten je ouders met een glimlach als je weer op een onverwacht moment een life changing beslissing maakt? Wees maar blij met je natuurlijke impulsiviteit want jij maakt dingen mee die níemand anders mee maakt.

Je plant je road trips, niet je leven

Je oma kijkt je misschien soms een beetje bezorgd aan, of een vriendin die je vraagt wat je ‘met je leven wilt doen’. Maar jij ziet dit heel anders. Jij leeft nu, in het moment. Terwijl de rest van de wereld leeft in het verleden of in de toekomst. Het enige plan is om in de auto te stappen en de rest volgt vanzelf. Je gaat weg om te genieten van het moment, zonder te weten waar je over een paar uur precies bent. Je voelt niet de need om je leven te plannen. Want je leeft nu. En de enige missie die jij hebt is dat te ervaren en zo élk moment memorabel te maken.

Je bent niet bang om te genieten van het leven

Niet al je impulsieve plannen waren altijd even succesvol. Zo ben je wel eens op plekken beland waar je misschien niet had hoeven te zijn om een leuke avond te hebben. En hoogstwaarschijnlijk ben jij niet degene die de meest verstandige keuzes maakt. Maar je leeft en dat zál en wíl je voelen. En daar is wakker worden met een kater op plek die je niet eens kent onderdeel van. Dat geeft namelijk echt emotie. Rust, reinheid en regelmatig is niet aan jou besteed.

Je zoekt avontuur op waar een ander zich omkeert

Als jij in Australië bent dan wil je met krokodillen zwemmen, je wilt ze zien, aaien en bewonderen. Terwijl een ander daar ver vandaan blijft vanwege het gevaar. Je wilt niet alleen avontuur beleven, je zoekt het op. Je zoekt het zelfs in de meest gewone situaties. Bij jou moét het áltijd ‘anders’ zijn.

4. bad decisions make the best stories

Hoe ellendig je je soms ook hebt gevoeld door je impulsiviteit, het was het allemaal waard. Je meest ‘slechte’ beslissingen hebben gezorgd voor levensverhalen die iedereen van je wilt horen. Het is immers een verhaal wat níemand anders hen kan vertellen. Bovendien zijn de momenten met jou schaars, want je kan élk moment weer verdwenen zijn…

LEES OOK: Wanderlust: waarom sommige mensen geboren zijn om te reizen

Reageer op artikel:
Waarom impulsieve vrouwen altijd de mooiste avonturen beleven
Sluiten