Waarom nagelbijters volgens de wetenschap winnen van de niet-nagelbijters

Veel mensen bijten op hun nagels. Toch is het sociaal niet echt geaccepteerd. Nagelbijters krijgen vaak de stempel dat ze onhygiënisch of gestrest zijn. En mensen die op hun nagels bijten, zijn er daarom niet trots op. Maar eigenlijk zit er ook een positieve kant aan het zijn van een nagelbijter.

Bijt je nagels? Dan deed je dat vroeger waarschijnlijk ook al. Ondanks alle middeltjes blijft het toch lastig om van je nagels af te blijven.

Als kind was je overal en nergens. In de zandbak, op het klimrek, of bij de schommels. Hierdoor kwam je in aanraking met meerdere bacteriën. Zo ook je handen. En hoe vies het ook klinkt: tijdens het nagelbijten kwam je nog wat extra in aanraking met deze bacteriën.

Toch zit er ook een positieve kant aan dit verhaal. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de bacteriën waar je als kind mee in aanraking komt je immuunsysteem sterker maken. En dit zorgt er voor dat je minder snel allergieën ontwikkelt.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek zijn er duizend kinderen onder de loep genomen. Hieruit bleek dat de kinderen die op hun nagels beten minder vatbaar waren voor allergieën dan kinderen die dit niet deden. De bacteriën zorgden voor een beter immuunsysteem. Take that, niet-bijters. Kinderen die naast nagelbijters ook duimzuigers waren, hadden zelfs het beste immuunsysteem.

Sorry mama..

.. maar je had ongelijk. Het ziet er inderdaad niet uit, maar nagels bijten is eigenlijk best goed voor je. Als kind zijn bacteriën je vrienden voor een gezond immuunsysteem. Daar pluk je nu nog de vruchten van.

Vond je dit leuk om te lezen? Zie dan ook: Waarom het goed voor je is om je kat te knuffelen volgens de wetenschap

Reageer op artikel:
Waarom nagelbijters volgens de wetenschap winnen van de niet-nagelbijters
Sluiten