Waarom sneakers net zo vrouwelijk zijn als hakken

Loop jij het liefst op sneakers? Zijn jij en je Nike's of New Balance's onafscheidelijk? En vind je dat net als 94 procent van de vrouwen ook gewoon super vrouwelijke en sexy? Nou, dan heb je groot gelijk.

Je bent kleiner

En dat maakt je meteen schattiger en meisjesachtiger. Je voelt je toch een stuk vrouwelijker als je niet boven je lover uittorent. Nee, het is niet erg als je langer bent, maar stiekem vind je het toch wel fijn om het meisje te zijn en dat hij de man is. Hij kan zijn vriendin ‘beschermen´ en dat vind jij diep van binnen reuze aantrekkelijk.

En je voeten lijken ook kleiner

In die verleidelijke stappers lijken je voetjes toch veel poezeliger dan in van die hakken met enorme puntneuzen? Nee, geen clownsvoeten voor jou, sexy sneakers it is.

Je kunt de kleuren matchen met je outfit

Je hebt inmiddels sneakers in álle kleuren van de regenboog, met de grappigste prints en de leukste streepjes. Je voelt je super vrouwelijk als je je gympen matcht bij je outfit. Bij iedere outfit kun jij namelijk weer andere schoenen aan doen.

En je kunt natuurlijk ook je outfit nét een beetje stoerder maken. Met die verleidelijke jurk zeg jij nu ‘kijk mij eens onafhankelijk en vrouwelijk zijn’.

Je loopt er galanter op

Met je hoofd opgeheven, je kun in de lucht en je knieën niet in een onmogelijke positie. Jij flaneert op je sneakers. Het geeft je een gevoel van trots. Van trots lopen, ga je je trots voelen. En terecht natuurlijk. Want jij mag er zijn.

Ze geven een sporty spice element

Sporty Spice betekent niet: sportkleding á la een slobber T-shirt en een lekker zittende joggingbroek. Nee, het bekent dat je er op en top vrouwelijk uit ziet. Sneakers doen dat voor je. Ze geven je een zekere nonchalance. Een soort je ne sais quoi gevoel dat Parisiennes hebben. En waardoor alle hoofden op straat zich zullen omdraaien naar jou.

Je hebt geen pijn

En dat is misschien nog wel het allersexyst. Want tuurlijk, hakken kunnen fabulous staan. Maar de kans dat je het er een avond op volhoudt, zónder pijn overal, die is klein. En niet meer kunnen staan en dansen van de pijn is allesbehalve sexy.

Jij op jouw sneakers, je hebt geen pijn. Je staat zelfverzekerd en kunt doorgaan met feesten, met lopen, met alles wat je doet, zolang als je wilt. En dat is pas echt sexy as fuck.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit zijn de allerbijzonderste sneakers van het seizoen (pas op: je wilt ze meteen kopen)

Reageer op artikel:
Waarom sneakers net zo vrouwelijk zijn als hakken
Sluiten