Waarom sushi eten eigenlijk een soort orgasme is

Iedere man weet - of zou moeten weten - als je een meisje gelukkig wilt maken, geef haar dan sushi. Van sushi krijgen wij vrouwen namelijk een glimlach van oor tot oor en een kriebelig gevoel in onze buik. En na die eerste hap is het of we in extase vervallen. Ja, sushi maakt ons gelukkig.

Die eerste hap is hemels

Als je de hele dag al hebt gefantaseerd over sushi, de spanning zich heeft opgebouwd en je dan ’s avonds eindelijk die sushi tot je kan nemen, voelt het als een opluchting en een hoogtepunt tegelijkertijd. Je voelt uit het diepste van je wezen een gelukzalig gevoel over je hele lichaam verspreiden. Dit is hemels.

Het is een sensatie

Want je proeft alles wat je tong kan proeven: zoet, zuur, zout, bitter, pittig, umami. Alle smaken ontploffen op je tong.

Sushi is een feestje, want je eet het niet iedere dag. Iedere Maki of Uramaki is als het ware een traktatie. Een traktatie voor je mond, een traktatie voor jou als persoon, een traktatie voor het leven.

Daarnaast is All you can eat sushi een ervaring die evenaart aan Disneyland. De lijst met nummers die je eindeloos mag aankruisen, het wachten op de volgende ronde en dan compleet tevreden achterover leunen.

Het is bevredigend

Je verliest de controle. Je vergeet alles en iedereen om je heen. Je wordt licht in je hoofd. Het enige wat je nog wilt is de smaak van sushi op je tong. En meer, meer, meer.

Sushi eten is bevredigend, want je zit bomvol nadat je bent los gegaan op California rolls en New York inside outs. Maar oké, na een uurtje kun je alweer voor de volgende ronde. Toch girls?

LEES OOK: Voor alle sushi lovers: dit is waarom je van sushi slimmer wordt

Reageer op artikel:
Waarom sushi eten eigenlijk een soort orgasme is
Sluiten