Langer dan lang: Met deze tips krijg je eindelijk écht lang haar

Rapunzel lokte haar prins vanaf een hoge toren met haar súper lange haar. Wens jij ook van lokken die minstens tot je billen reiken? Maar lukt het je op één of andere manier nooit? Dan is hier de oplossing.

Onze haarexpert Mika van Leeuwen, topstylist bij Rob Peetoom verklapt aan ons namelijk hét geheim voor het lange haar waar je altijd van droomde.

Kies mooi in plaats van snel

De truc voor lang, shiny haar, is eigenlijk dat je gespleten haarpunten voorkomt. Wanneer je haar splijt zal het haar namelijk hoger inscheuren en zul je er meer vanaf moeten knippen. Dit kun je beter voorkomen. Heb daarom als doel om je haar zo mooi mogelijk lang te laten groeien. Dit gaat je helpen. Soms heb je iets meer tijd nodig, maar iedereen kan er komen.

De kapper is je vriend

Ga daarom regelmatig naar de kapper. Mika adviseert iedere drie maanden een centimeter van je haar te knippen. ‘Een maand na je laatste knipbeurt kan het haar al gaan scheuren of splijten. In drie maanden groeit je haar ongeveer drie centimeter. Knip er één centimeter van af en je hebt twee centimeter winst. Plus gezonde puntjes natuurlijk.

Volgens Mika kan de kapper ook een leuke coupe knippen, zonder te veel van de lengte af te halen. Zo kom je door ‘moeilijke lengtes’ heen. Als je haar net over je schouders valt heb je vaak de neiging er weer flink de schaar in te zetten.

Verzorging is alles

Verzorg je haar alsof het je kindje is. En de puntjes in het bijzonder. Je uiteindes zijn tenslotte al het langst geleden uit je hoofd gegroeid. Daardoor hebben ze al een behoorlijk lange tijd te maken met schade van buitenaf. Mika: ‘De eerste twaalf centimetervan je haar wordt nog gevoed door je haarzakje, de rest is aan jou. Hij raadt daarom aan om een goede basisverzorging te gebruiken. Denk: shampoo, conditioner en een masker.

Bescherm je haar tegen schade van buitenaf

Ga je in de weer met een föhn, steiltang of krultang? Gebruik dan een hitte bescherming. Voed je haar ook gedurende de dag met een verzorgend serum.

Verhard je punten

Tot slot: versterk je haar met een length strengthner. Dit zijn producten die speciaal voor je puntjes bedoeld zijn. Mika: ‘Dit voorkomt splitsing en het maakt je haar harder, zodat het wat meer aankan.

LEES OOK: Nice! Dankzij deze geniale truc teken je je wenkbrauwen altijd in een perfecte vorm

Reageer op artikel:
Langer dan lang: Met deze tips krijg je eindelijk écht lang haar
Sluiten