1-0! Vrouwen kunnen beter tegen stress dan mannen

Eh, pardon? Noemt iemand jou wel eens een stresskip? Een manspersoon wel te verstaan? Nou, sla hem dan om de oren met dit artikel, want het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen véél beter tegen stress kunnen dan mannen.

Zie je wel dat vrouwen het winnen van mannen. Het komt allemaal door oestrogeen. Volgens onderzoekers van de Universiteit in Buffalo beschermt dat hormoon vrouwen tegen chronische stress.

Als vrouwen onder stress staan, kunnen ze nog steeds dingen onthouden. Terwijl het geheugen van mannen dan toch te wensen overlaat. Wij vrouwen zijn gewoon een soort superhelden.

Ha! Vrouwen zijn stressbestendiger dan mannen

Uit andere onderzoeken blijkt ook dat vrouwen beter bestand zijn tegen spanningen. Zo blijkt uit onderzoek van de University of Southern California dat mannen meer risico’s nemen als ze onder stress staan. Wat er mis kan gaan, zien ze gewoon niet meer. Vrouwen daarentegen grijpen juist terug op zaken die ze het beste beheersen. Vrouwen blijven cooler.
1-0 voor ons ladies.

LEES OOK: Het verhaal achter het litteken: ‘Ik had vreselijke pijn door een blinde darmontsteking en niemand geloofde me’

Reageer op artikel:
1-0! Vrouwen kunnen beter tegen stress dan mannen
Sluiten