10 dingen die geweldig voelen maar zó slecht voor je zijn

10 dingen maar? We kunnen hier met gemak een lijstje van 100 dingen opnoemen, maar het houden het maar even bij een selectie. We zullen ze allemaal herkennen, óh zo heerlijk, maar óh zo slecht:

1. Snoozen

Nee, het is geen tien minuten extra slaap, je onderbreekt er alleen maar je slaapcyclus mee en bent daardoor alleen maar vermoeider als je eindelijk je bed uitstapt.

2. Een sapkuur doen

Huh, hoe is dit heerlijk? Omdat we vaak denken dat we enorm aan het detoxen zijn, terwijl ons lichaam alleen maar in survival modus is gegaan. En al die natuurlijke suikers zonder vezels zijn ook echt geen pretje voor je lichaam.

3. Het gebruiken van een wattenstaafje

KRIEBEL, ahh. De opluchting van eindelijk bij dat kriebeltje komen is onbeschrijfelijk. Maar je oor heeft juist wat smeersel nodig om het te beschermen en de kans dat je meer beschadigt is aanzienlijk.

4. Wrijven in je ogen

Wrijven in kriebelende ogen maakt het erger. Daarbij voeg je extra bacteriën toe aan je ogen en zorg je voor nog meer tranen.

5. Je favoriete TV-show achter elkaar door kijken

Blijkbaar vergroot je de kans op diabetes type twee door meer dan twee uur per dag TV te kijken. Shit.

6. Voor de verwarming zitten

Zó lekker warm, maar je huid droogt binnen mum van tijd enorm uit. Dan maar een kruikje.

7. Je kater voeden met vet voedsel

We willen het niet echt geloven, maar het eten van vet voedsel om je kater te verhelpen is erg slecht voor je maag. Die is niet voor niets al van streek, dus die vettigheid maakt het niet veel beter. Stom.

8. Uitslapen in het weekend

Door de weeks om stipt zeven uur je bedje uit, maar in het weekend rustig blijven liggen tot een uurtje of twaalf. Heerlijk, maar je gooit er je hele slaapcyclus mee in de war en geloof ons: het maakt de maandag alleen nog maar zwaarder.

9. Je tanden te hard poetsen

Bah, al die plak. Harder poetsen voelt als de juiste manier om er vanaf te komen. Fout. Slecht voor je glazuur én tandvlees die juist erg belangrijk zijn in het plakbeschermproces. Zachtjes poetsen dus.

10. Het eten van koekjesdeeg

Er bestaat waarschijnlijk niet veel lekkerders, we know. Maar rauwe eieren blijven toch een beetje tricky gezien het risico op salmonella. Ga anders bijvoorbeeld voor een recept zonder eieren, want om nou helemaal van dat koekjesdeeg af te blijven..

Reageer op artikel:
10 dingen die geweldig voelen maar zó slecht voor je zijn
Sluiten