Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 23 sep 2018

Wanderlust: Dit zijn de 10 allermooiste stranden van de wereld

Het is de tijd van het jaar dat je gaat nadenken over je zomervakantie. Maar eigenlijk is het altijd tijd voor vakantie. Vooral voor zon, want die moeten we nogal vaak missen. Deze tien stranden zijn uitgeroepen tot de beste, mooiste, meest exotische stranden van de wereld. En daar willen we nu naartoe.

Tijd voor vakantie is het altijd. Strand en zon? Daar tekenen we voor. Deze tien stranden zijn uitgeroepen tot de mooiste stranden van de wereld en willen we graag even met je delen:

1. Baia do Sancho in Fernando de Noronha, Brazilië

Wanneer je het smalle pad naar het strand bewandelt, heb je geen idee wat je te wachten staat. Dit hemelse uitzicht lijkt wel een luchtspiegeling. En het is er het hele jaar door mooi weer. Brazilië is the place to be.

2.Grace Bay in Providenciales, Turks-en Caicoseilanden

Wanneer je het zand en de blauwe kleur van de zee ziet dan wil je er direct naartoe. Het water is ongelooflijk helder in honderden tinten blauw en groen. De stranden zijn zo wit als suiker. Je vindt deze eilanden ten zuidoosten van de Bahama’s en het is er het hele jaar door mooi weer. Kijk hier zien wij onszelf wel in bikini liggen.

3. Eagle Beach in Palm Beach/Eagle Beach, Aruba

Het mooiste strand van Aruba. Afgezonderd en rustig. Een strand waar je u tegen zegt. Mogen we a.u.b naar Aruba? We hebben zon nodig. Laat die daar nu net altijd schijnen.

4. Playa Paraiso in Cayo Largo, Cuba

Mocht je toch richting Zuid-Amerika vliegen, ga dan ook even langs deze parel in Cuba. Dit strand is in alle opzichten magisch. Het strand is schitterend en het water is zo ontzettend blauw. Nu willen we écht op vakantie.

5. Siesta Beach in Siesta Key, Florida

Wederom een strand richting het westen. En wel in Florida. Het strand is smetteloos en lijkt eindeloos. Hier kun je je perfecte Instagram foto’s maken. Een plekje onder de zon waar je keer op keer terug wilt komen. Dat snappen we als we de foto’s zien:

6. La Concha Beach in San Sebastián – Donostia, Spanje

Zoek je het wat dichter bij huis? Geen probleem, dan kun je zo het vliegtuig pakken naar Spanje. Ook hier is een adembenemend mooi strand te vinden. De sfeer is er heel relaxt. De beste tijd om hier te tannen is van juni tot september.

7. Playa Norte in Isla Mujeres, Mexico

Het hagelwitte poederzand, de palmbomen en de rustige golven van het prachtige water maken je zen. Mexico. We willen maar Mexico.

8. Radhanagar Beach in Havelock Island, Andamanen en Nicobaren

Dit Indiase eiland heeft een prachtig strand dat misschien wel de allermooiste van heel Azië is. Perfect om de winter te ontvluchten want de beste reistijd is van november tot april.

9. Elafonissi Beach in Elafonissi, Griekenland

Yeah, nog een strand dichter bij huis. En wel in Griekenland. De zee is kalm en prachtig. De kleuren zijn intens: lichtblauw met roze zand. Een paradijs. De zon schijnt er sowieso van mei tot oktober.

10. Galapagos Beach op Tortuga Bay in Puerto Ayora, Ecuador

Op dit prachtig stukje land is het eigenlijk altijd mooi weer, precies wat wij nodig hebben. Het strand is zo wit en het water zo blauw dat het net gefotoshopt lijkt. Niets is minder waar:

LEES OOK: Bewezen: je bent veel productiever als je regelmatig vakantie neemt

tripadvisor

Reageer op artikel:
Wanderlust: Dit zijn de 10 allermooiste stranden van de wereld
Sluiten