10 weetjes over relaties die je het liefst al voor je eerste relatie had willen weten

Er zijn een paar dingen die echt heel handig zijn om te weten voordat je een relatie begint. De volgende 10 weetjes zullen je helpen omgaan met een relatie, als je net uit de datingwereld komt en weinig ervaring hebt met relaties. Relaties zijn namelijk best complex en er zullen een paar dingen zijn waar je even met je mond vol tanden staat.

Beautify zou Beautify zien zijn als we daar ook weer een lijstje voor hebben.

Weetjes over een relatie

Door deze weetjes zal je waarschijnlijk iets minder wakker liggen in de nacht, omdat je opzoek bent naar antwoorden.

Psst, sla deze weetjes op met Pinterest.

1. Communication is key

Binnen een relatie heb je af en toe best wel awkward gesprekken. Dat is ook nodig om elkaar goed te leren kennen. Deze gesprekken moet je wel durven aangaan, anders zullen jullie elkaar nooit helemaal blij kunnen maken. Als je je niet comfortabel genoeg voelt heb je hetzelfde probleem.

In een relatie is communicatie echt key, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

2. Als jij hem/haar niet kan vertrouwen kan je er beter mee stoppen

Vertrouwen is bijna net zo belangrijk als communicatie. Als het er niet is kun je er beter mee stoppen. Vaak is het lastig om een goede vertrouwensband op te bouwen met iemand, maar geloof ons het is het echt waard. Als het vertrouwen namelijk wederzijds is kunnen jullie echt van elkaar gaan genieten.

3. Laat je vooral niet onder druk zetten

Doe nooit iets wat je niet wilt. Als je merkt dat je ook maar een beetje niet gerespecteerd wordt in de relatie zouden wij je aanraden om verder te gaan. Als je lover controle op je probeert uit te oefenen is dat niet normaal. Houdt dat in gedachten.

4. De relatie kan ook verkeerd aflopen en dat is niet erg

Niet elke relatie is ‘the one’. Laat de relatie op je afkomen en je zal zelf merken of dit iets is voor de toekomst of niet. Als je op deze manier denkt, zal je merken dat je je relaties meer gaat waarderen. Daarnaast leg je jezelf niet zo een druk oplegt op een relatie te laten slagen.

5. Laat andere mogelijkheden niet schieten

Doe ook je eigen ding. Laat je niet leiden door de relatie, maar wees jezelf en doe datgene wat jouw blij maakt. Als dat deze relatie is, dan is dat helemaal prima, maar vergeet niet alle dingen eromheen.

Het komt namelijk vaak voor dat je helemaal wordt opgeslokt door je eerste relatie. Dit is simpelweg niet de bedoeling van een relatie. Het moet een aanvulling zijn van je leven.

Lees ook: Dít maakt jou blij en je leven een stukje beter volgens je sterrenbeeld

6. Houd vooral van jezelf

Zet jezelf altijd op de eerste plaats. Natuurlijk houd je in een relatie ook heel erg van je partner, maar vergeet jezelf niet. Net als hierboven beschreven, is het belangrijk dat een relatie een toevoeging is aan je leven, het niet overneemt.

7. Vrienden zijn belangrijk

Maak naast je relatie ook nog steeds tijd vrij voor je vrienden. Deze waren waarschijnlijk eerder in je leven en kennen je veel beter. Om deze reden kunnen ze je heel goed advies geven over je leven en relatie.

8. Tegengas geven is écht niet erg

Wees jezelf. Als je lekker eigenwijs bent, wees dat dan ook met je lover. Neem een voorbeeld aan deze 5 redenen, die laten zien waarom koppige vrouwen juist heel aantrekkelijk zijn.

9. Soms zijn mensen compleet anders dan je had verwacht

Tsja, dit is nou eenmaal zo. Op het eerste gezicht kan iemand heel anders overkomen, dan dat hij/zij echt is. Het duurt eenmaal een tijdje voordat je elkaar echt gaat leren kennen. Zo kan het dus ook dat iemand heel anders is dan dat je eerst verwacht. Helemaal niet erg – houd weetje nummer 4 in gedachten.

10. Luister naar je intuïtie binnen een relatie

Het blijkt nu eenmaal zo te zijn dat onze intuïtie heel goed werkt. Als iets niet goed aanvoelt, dan klopt dat meestal ook. Als je zoiets voelt, ga er dan achteraan en zoekt uit of je gevoel klopt.

Lees ook: 4 tekenen die erop wijzen dat je relatie misschien op is

Reageer op artikel:
10 weetjes over relaties die je het liefst al voor je eerste relatie had willen weten
Sluiten