Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 25 sep 2014

10 x de meest stijlvolle vragen om een gesprek interessant te houden

Hoe vaak we wel niet op een feestje hebben gestaan waar we praktisch niemand kenden is bijna niet meer bij te houden. Dus dan ga je maar aan de babbel met wat random mensen. Maar hoe hou je stijlvol een gesprek aan de gang? Experts gaven hun vragen weg:

1. ‘Ik vraag of mensen me willen uitleggen wat voor werk ze doen. Dit is een gemakkelijk onderwerp en kun je meteen over laten gaan in hoe iemand zijn dag gewoonlijk besteedt’. – Aleca Hampton, interieur designer en auteur.

2. ‘Ik geef mensen vaak eerst een complimentje over een onderdeel van hun kleding of over een accessoire. Vervolgens vraag ik hoe ze er aan komen en zo rolt er altijd wel een gesprekje uit.’ – Teri Agins, schrijft over mode en is een Wall Street Journal journalist.

3. ‘Als het om een stelletje gaat vraag ik hen altijd hoe ze elkaar hebben ontmoet. Het is een verhaal wat ze sowieso al eens eerder hebben moeten vertellen en dat maakt het meteen makkelijk voor ze.’ – Carla McDonald, eigenaresse Salonniere.

4. ‘Wanneer was je allergelukkigste moment in je leven?’ – Ashley McDermott, schrijver.

5. ‘Iedereen vindt het leuk om over eten te praten, dus daarom vraag ik altijd of mensen nog bij leuke restaurants zijn geweest.’ – Debi Lilly, event designer en auteur.

6. ‘Als je de mogelijkheid zou krijgen om een persoon te ontmoeten, wie zou dat dan zijn en waar zouden jullie het over hebben?’ – Fred Anderson, eigenaar merk Hanley Mellon

7. ‘Als je een andere carrière zou mogen kiezen, welke zou dat dan zijn? En: Wat was het meest gênante moment in je leven?’. – Angella Nazaria, auteur.

8. ‘Weet je nog een spannende vakantiebestemming?’ – Kimberly Whitman, lifestyle en entertainment expert.

Reageer op artikel:
10 x de meest stijlvolle vragen om een gesprek interessant te houden
Sluiten