Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 27 oktober 2016

10 x waarom daten niet áltijd over rozen gaat

Als je single bent dan waag je je vroeg of laat weer aan het daten. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal een leuke vent aan onze zijde. Maar helaas klinkt daten vaak rooskleuriger dan dat het in werkelijkheid is. Echt waar, daten is soms een spel wat je niet uit kunt spelen:

1. Het hele ‘voorspel’ is al een drama. En daarmee bedoelen we de periode voor dat jullie daadwerkelijk gaan daten. Want als vrouw wil je hem eigenlijk niet uitvragen maar je wilt ook niet eeuwig wachten. Omdat je hebt geleerd dat dit ‘voorspel’ gerust weken of maanden kan duren, durf je wel steeds vaker zelf de stoute schoenen aan te trekken. En terecht.

2. Het moment waarop het grote moment aanbreekt en hij je uitvraagt ga je je duizend keer afvragen hoe je gaat reageren. Want ja, je wilt. Maar nee, je wilt niet wanhopig overkomen. Hier begint het vervelende spelletje stiekem ook al in je eigen hoofd.

‘De eerste dates zijn altijd leuk, maar het kan later zomaar blijken dat het een klootzakje is’

3. De eerste dates zijn altijd leuk, maar dit is geen garantie voor een eeuwig durend liefdessprookje. Zijn slechte eigenschappen komen pas veel later aan het licht en tja, afwachten is het enige wat je kan doen.

4. Iedereen maar dan ook iedereen wil zich continu bemoeien met jouw dating life. Ze vragen je na de eerste paar dates al of je weet of het iets kan worden. Heel lief bedoeld natuurlijk, maar nee, je hebt geen idee. je hebt immers geen glazen bol. Of wel?

5. Je vraagt jezelf continu af wat hij nou eigenlijk van jou vindt. Want je weet namelijk nog helemaal níets van de gozer tegenover je. Wie weet haat hij shirtjes met stippen? Aan de andere kant, als hij jouw lievelingsshirt niet kan waarderen, dan so be it.

6. Maar ook moet je jezelf afvragen of hij voldoet aan je eisenpakket. En dan vraag je jezelf ook af of je wel een concreet eisenpakket hebt. Weet je überhaupt wel wat je wilt in een man? Drama.

‘De scheidingslijn tussen daten en scharrelen is flinterdun’

7. De scheidingslijn tussen daten en scharrelen is flinterdun. Want na een aantal dates hangt hij steeds vaker bij jou op de bank en in bed. Is dit een pré-relatie of niets meer dan een scharrel?

8. Je wilt soms zo graag lekker lelijk bij hem zijn, maar je weet niet of je dat nu al kan doen. Belachelijk natuurlijk, maar de ijdelheid van alle vrouwen wint hier helaas.

9. Het is altijd maar de vraag of hij met nog meer vrouwen date. Maar tegelijkertijd kan je er weinig aan doen want je bent nog niet official met hem. Als hij nonchalant tegen je zegt dat hij Tinder maar gaat verwijderen van zijn telefoon, kun je wel een gat in de lucht springen.

10. Het blijft áltijd een teleurstelling als het nergens op uitloopt. Zelfs als je diep van binnen al wist dat hij niet the one was.

Uiteraard is het niet zo dat daten alleen maar kommer en kwel is. Vraag maar eens aan je vriendinnen die al jarenlang in een relatie zitten of zelfs aan je oma van 80. Ze zullen je allemaal vertellen dat je moet genieten van ál die aandacht, vrijheid en mannelijk schoon. Doe dat.

Soms is het niet leuk om te daten, maar zo erg is het allemaal ook niet. Misschien wil je hier even klikken: Als je het niet meer ziet zitten om single te zijn, lees dan dit

Reageer op artikel:
10 x waarom daten niet áltijd over rozen gaat
Sluiten