Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 25 okt 2016

10 x waarom we nu al met smart zitten te wachten op Kerstmis

Kerstmis is het grootste feestje van het jaar. En daarom zijn we nu nog blijer dat het al bijna zover is. We moeten nog heel even geduld hebben voordat het écht zover is, maar we mogen vanaf nu wel alvast genieten van deze heerlijke voorpret:

1. We kunnen weer heerlijke foute kersttruien aantrekken

Hoe lelijker ´ie is, hoe meer succes je hebt bij je familie en vrienden. Elk jaar is het weer een uitdaging om er één te vinden die nog leuker is dan die van vorig jaar. Als je trui ook nog eens lichtjes heeft is je leven op dat moment behoorlijk compleet.

2. Maar ook dat beeldschone paillettenjurkje

Naast die fout kersttrui kan je ook eindelijk weer een paillettenjurkje aan. Want met kerst telt het volgende: hoe meer glitters, hoe beter. Stiekem verheug je je er nu al op om weer een mooi exemplaar te scoren voor het dinertje met je familie.

3. Eten zonder schuldgevoel

Kalkoen, honderden kerstkransjes, stoofpeertjes, aardappelpuree, de lekkerste amuses en voorgerechten. Noem het maar op en je kan het allemaal opeten zonder schuldgevoel. Met kerst let namelijk níemand op de calorieën en jij daarom ook niet. Zalig.

4. De kerstboom optuigen naar jouw smaak

Ga je voor een klassieke boom met rode en groene kerstballen of juist decoratie volgens de laatste trends? De vraag alleen al is heerlijk. Uiteraard doe je er alles aan om jouw boompje de mooiste te maken van Nederland.

5. De kerstmuziek is álles

Serieus, daar kan Justin Bieber zelfs niet aan tippen. Je blèrt mee in de auto, op je mobiel maar het liefst galmt de muziek door het huis. Driving home for Christmas en All I want for Christmas blijven favorieten.

6. De verlichting in jouw stad of dorp

Romantischer kan het niet worden. Het is ´s avonds allesbehalve een straf om door het donker naar huis te fietsen. En niets leuker dan met je lief een avondwandeling te maken en daarna romantisch in bed te kruipen.

7. Alle kerstborrels

Het ene na het andere feestje wordt aangekondigd. Overal is champagne, de lekkerste hapjes en iedereen is in een goede bui. Want ja, Kerstmis maakt mensen gelukkig.

8. De kerstgedachte uitspreken

Iets voor een ander doen, een paar lieve woorden of gewoon een knuffel. Met Kerstmis is iedereen lief voor elkaar en wordt daar even bij stilgestaan. Hartverwarmend.

9. Kerstcadeautjes doen én geven

De winkels zijn alleen al een hele beleving. Alles ziet er mooi uit en ze hebben de leukste cadeaus samengesteld. Eindelijk kan je je lief die dure portemonnee cadeau geven en je moeder de geur die ze zo lekker vindt. De cadeautjes zijn zo mooi ingepakt dat je ze bijna niet wilt openmaken, maar daar ben je toch te nieuwsgierig voor.

10. De familie is bij elkaar

Als je allemaal uit huis bent is het lastig om momenten te vinden waar je als gezin even samen bent. Iedereen krijgt namelijk steeds meer zijn eigen leventje. Maar met Kerstmis is iedereen bij elkaar en dat is heel wat waard.

Deze films wil je sowieso weer zien met Kerstmis:
Dit zijn de 8 allerleukste Kerstfilms die je elke Kerstmis wéér wilt zien

Reageer op artikel:
10 x waarom we nu al met smart zitten te wachten op Kerstmis
Sluiten