11 dingen die je zeker weleens hebt meegemaakt als je klein bent

Klein, maar fijn. Voel jij je over het algemeen naast alle andere lange typische Nederlanders een minimens? Dan durven wij te wedden dat je altijd jonger wordt geschat en dat ongeveer alles te hoog voor je ligt. Herkenbaar? Hoewel klein zijn ook voordelen kan hebben, is het af en toe ook een  challenge.

Deze 11 dingen heb jij zeker al eens meegemaakt als je klein bent. Hoeveel kan jij er afvinken?

Dingen die een uitdaging zijn als je klein bent

Je kan op hakken lopen zonder dat je ergens rekening mee hoeft te houden, je past altijd precies in bed en hoeft veel minder tijd te verspillen aan je benen scheren. Klein zijn heeft vele voordelen, maar aan de andere kant ook een paar nadelen.

Psst, deel dit artikel gemakkelijk met je vriendinnen, via Pinterest.

1. Zwembaden zijn niet voor korte mensen

Je moet of op zoek naar een kinderbadje óf heel goed kunnen zwemmen, want jij komt gegarandeerd niet tot de bodem met je korte beentjes.

2. Waarom ligt alles op de bovenste plank?

Je moet vaker per week je lover, familie of vrienden lastigvallen om je echt niet tot de bovenste plak komt. Een andere manier om toch bij die plank te komen is om met stoelen te gaan slepen door het huis – je moet toch wat als je klein bent…

3. Je bent onzichtbaar op groepsfoto’s als je klein bent

“Hey, jij was hier toch ook bij?” Tijdens het bekijken van foto’s ben jij niet altijd zichtbaar. Dit is één van de bekendste problemen van korte mensen. Misschien moet je volgende keer proberen een opvallend kleurtje te dragen, zodat je toch in het oog springt.

4. Als je klein bent moet je altijd je ID laten zien

Het maakt niet uit waar je bent of hoe oud je bent, jij zult altijd je ID moeten laten zien. Kleine mensen worden vaak onderschat qua leeftijd. Misschien vind je dit nu nog niet zo leuk – maar wacht maar een jaar of twintig, dan ben je heel blij als je nog zo jong wordt geschat.

5. Ijs halen uit de vriezer

En dan bedoelen we niet zo een klein vriezertje onder de koelkast (dat red je nog wel), maar een vrieskist, bijvoorbeeld in de supermarkt. En je favoriete ijssoort ligt natuurlijk altijd helemaal op de grond. Succes!

6. Hakken zorgen ervoor dat je een ‘gemiddelde’ wordt in plaats van ‘klein’

Hakken zorgen er over het algemeen voor dat je automatisch langer wordt. Maar bij korte mensen zorgt dit er niet altijd voor. Natuurlijk wel als je als enige hakken draagt, maar zodra vriendinnen ook hakken dragen, ben je meteen weer het kleintje van de groep.

7. Kleding kopen

Superleuk dat shoppen, maar de maten moeten dan wel doorgaan tot XS of zelfs XXS. Want anders lijkt alles bij jou oversized.

8. Achtbanen zijn een probleem voor kleine mensen

We begrijpen dat er een minimale lengte is voor sommige achtbanen – maar dit is echt een tegenvaller als je te klein bent voor de achtbaan.

9. “Blijf van mijn hoofd af!”

Hoe vaak heeft er al niet iemand op je hoofd geklopt en gezegd hoe schattig je bent. Én hoe vaak heb je daarna wel niet de neiging gehad die persoon heel hard te slaan? Wij snappen je!

10. Je gebruikt zo een beetje alles als ladder

Een stoel, bank, ladder, krukje of opstapje – jij gebruikt alles om je lengte te compenseren.

11. Spiegels zijn altijd net een tikkeltje te hoog voor een klein iemand

Als je naar de badkamer van een vriend of vriendin gaat moet jij altijd net op je tenen staan om dat stukje te overbruggen. Want zo een beetje elke spiegel is net iets te hoog voor jou.

Lees ook: Waarom zijn we de hele tijd zo moe met z’n allen? Volgens experts is dit de reden

Reageer op artikel:
11 dingen die je zeker weleens hebt meegemaakt als je klein bent
Sluiten